Jedan od napadača na Kule bliznakinje deportovan u Maroko: Imao je centralnu ulogu u napadu u kom je poginulo više od 3.000 ljudi (FOTO)

Isplivale su i fotografije njegove deportacije

  • 2

Nemačka je danas deportovala Marokanca, optuženog da je pomagao teroristima u organizovanju napada na kule bliznakinje u Njujorku 11. septembra 2001. godine, a nakon što je odslužio većinu svoje zatvorske kazne, saopštili su zvaničnici.

Munir El Motasadek bio je član grupe radikalnih islamista sa sedištem u Hamburgu i 2007. godine i jedan od dvojice osuđenih za saučešništvo, a bio je osuđen na 15 godina zatvora.

Ovo su poslednji telefonski pozivi žrtava iz Kula bliznakinja koji opisuju sav užas koji se tamo dogodio 11. septembra (FOTO) (VIDEO)

- Dobro je znati da je Motasadek sada van države i da možemo da zatvorimo ovo poglavlje Hamburga - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Endi Grote.

Foto: Tanjug/AP

Na fotografijama objavljenim u medijima vidi se muškarac sa povezom na očima koga dvojica naoružanih policajaca uvode u helikopter, a preneli su i da je prebačen u Frankfurt odakle je deportovan u Maroko.

Tokom suđenja 2007. godine njegovi advokati su tvrdili da on ništa nije znao o napadu, međutim tužioci su naveli da je imao centralnu ulogu u smrtonosnom napadu tokom kojeg je stradalo više od 3.000 ljudi.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA