Krvava kampanja za izbore u Avganistanu: Ubijen još jedan kandidat, talibani upozorili nastavnike i studente da ne glasaju

Prošle nedelje poginule su 22 osobe tokom održavanja predizbornog mitinga u severoistočnoj provinciji Takhar

  • 0

Kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima u Avganistanu Abdul Džabar Kahraman poginuo je danas u eksploziji u svojoj kancelariji u južnoj provinciji Helmand, a za taj napad odgovornost su preuzeli talibani.

Zvaničnici su saopštili da je ispod kancelarijske stolice Kahramana bila postavljena bomba, a u eksploziji je ranjeno još sedam osoba.

Preminuo šef avganistanskih talibana: Bio je veliki neprijatelj SAD, a njegove pristalice su ga smatrale ratnikom za primer

Agencija Rojters napominje da je Kahraman 10. kandidat koji je ubijen u poslednja dva meseca. Još dvojica su oteti, a četvorica ranjeni.

Prošle nedelje poginule su 22 osobe tokom održavanja predizbornog mitinga u severoistočnoj provinciji Takhar.

Predizborna kampanja je u toku Foto: Tanjug/AP

Talibani su danas upozorili i nastavnike i studente da ne glasaju na predstojećim parlamentarnim izborima u Avganistanu i da ne dozvole da se škole koriste kao biračka mesta.

Talibani su u saopštenju naveli da će izbori 20. oktobra, koje oni smatraju nezakonitim, biti "njihova meta", dodajući da ne žele da naškode civilima.

Agencija AP prenosi da se talibani protive demokratskim izborima za koje kažu da su ih nametnule strane sile.

Talibani se više od 17 godina bore u Avganistanu protiv avganistanskih i NATO snaga.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA