Kubanci u zgradi UN lupali o stolove u znak protesta protiv "političke komedije"

Demonstranti su uzvikivali na španskom između ostalog "Kuba da, američka blokada Ne".

  • 2

Oko 20 kubanskih diplomata i demonstranata lupanjem o stolove i glasnim negodovanjem remetilo je današnji sastanak u Ujedinjenim nacijama koji su sazvale Sjedinjene Države da ukažu na političke zatvorenike na Kubi.

Demonstranti su uzvikivali na španskom između ostalog "Kuba da, američka blokada Ne".

Venecuela okrenula leđa dolaru i prigrlila evro: Odgovor Madura na Trampove sankcije

Bučni sastanak između zamenice američkog ambasadora Keli Kari i visokih zvaničnika američke administracije u prostoriji Ekonomskog i socijalnog saveta UN trajao je više od 45 minuta.

Kari je uz velike teškoće i brojne prekide i pozive obezbeđenja održala uvodni govor. Kari je rekla novinarima ispred sale da kubanske diplomate treba da se stide svog ponašanja i da će pokrenuti to pitanje s odgovarajućim zvaničnicima u Ujedinjenim nacijama.

Kubanska ambasadorka pri UN Anajansi Rodriges Kameho rekla je da je sastanak "farsa" i "politička komedija" i "novo poglavlje u dugom spisku agresije protiv Kube".

Kada je najavljeno da će se održati ovaj sastanak o političkim zatvorenicima na Kubi, Kuba je to osudila i zatražila od generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da ga zabrani, što on nije učinio.

Sastanak pod pod nazivom "Zatvoreni zašto" imao je za cilj da se u UN pokrene kampanja o političkim zatvorenicima na Kubi, naveo je Stejt department u saopštenju najavljujući skup. Takođe je navedeno da su oko 130 političkih zatvorenika koje drži kubanska vlada jasan znak represivne prirode tog režima.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    17. oktobar 2018 | 11:40

    JA SAM VEC VISE PUTA NAPUSAO DA TU ZGRADU TREBA ZATVORITI JER ONA SLUZI ISKLJUCIVO INTERESIMA AMERA I TU SE UVODE EMBARGA NEPOSLUSNIMA SA CILJEM DA SE NA VLAST DOVEDU AMERICKE MARIONETE!!!A TU ZGRADU PRETVORITE U BIRO ZA NADJENE STVARI !!!! LICNO SMATRAM DA JE 60GODINA EMBARGA PREMA KUBI GENOCID PREMA KUBANCIMA!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA