≫ 

Jezivi detalji o navodnoj smrti nestalog novinara: Kasapili su ga dok je još bio živ, ubice slušale muziku da ne čuju njegove krike

Turske vlasti nastavljaju istragu povodom nestanka novinara

  • 2

Priča o nestalom saudijskom novinaru Džamalu Kašogiju i dalje je u centru pažnje svetske javnosti. Svakodnevno se plasiraju nove informacije, a nakon što je objavljeno da se Saudijska Arabija sprema da prizna ubistvo novinara, pojavile su se novi i jezivi podaci.

Nesrećni novinar je navodno još uvek bio živ dok su ga saudijski agenti sekli na komade, a pogubljenje je trajalo sedam minuta, stoji u izveštaju.

Neverovatne rodbinske veze nestalog saudijskog novinara: Blizak rođak najbogatijeg trgovca oružjem, a povezan je i sa Dajaninim ljubavnikom (FOTO)

Navodi se i da su njegove ubice slušale muziku dok su kasipili njegovo telo kako ne bi slušali njegove krike.

Anonimni izvor je istkao da je čuo snimak koji je snimljen na satu nestalog novinara. On je navodno vritšao dok su ga vodili iz konzulove kancelarije do druge prostorije.

Konzul je navodno napustio prostoriju, pre nego što je Kašogiju ubrizgana nepoznata droga. Anonimni izbori dodaje da saudijske vlasti nisu ni pokušavale da ga ispitaju, već da im je cilj bio da ga ubiju.

Poslednja fotografija nestalog novinara Foto: Tanjug/AP

Kašogi je navodno vrištao dok su saudijski agenti kasipili njegovo telo.

Ova informacija se pojavali nakon što su turski zvaničnici istakli da su pronašli dokaze da je Kašogi mučen do smrti i da je njegove telo isečeno na komade i prokrijučmareno iz konzulata.

U prilog ovoj tvrdinji ide i audio snimak koji su objavile turske provladine novine "Jeni Safak".

Novine pišu da se na snimku čuju reči saudijskog generalnog konzula upućene ljudima koji su mučili Kašogija i koji je tražio od njih da to rade napolju i da mu ne prave probleme, prenosi AP.

Istraga u saudijskom konzulatu Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, jedan od mučitelja je ponavljao "Ćuti, ako želiš da živiš kada se vratiš u Saudijsku Arabiju".

U međuvremenu, Turska je poslala zahtev i čeka odobrenje Saudijske Arabije da pretraži kuću saudijskog konzula u Istanbulu kao deo istrage o nestanku saudijskog novinara.

Podsećamo da je Kašogi nestao 2. oktobra, a poslednji put je vidjen kako ulazi u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

(Telegraf.rs/The Sun/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA