Kim se posle susreta sa Trampom vratio kući kao veliki pobednik: Ovako narod u delirijumu dočekuje predsednika (FOTO) (VIDEO)

Dečak i devojčica su darovali cveće lideru Severne Koreje

  • 6

Nakon što se sa američkim predsednikom Donaldom Trampom sreo na samitu u Vijetnamu, severnokorejski lider Kim Džong Un se vratio kući u Pjongjang. Ponovo je putovao vozom, pa je zbog toga povratak trajao skoro tri dana.

Severnokorejska državna televizija je objavila snimak svečanog dočeka, koji su građani i vojska priredili za svog predsednika.

Kim je prošetao crvenim tepihom, a u jednom trunutku su mu prišli dečak i devojčica i poklonili mu cveće.

Građani koji su došli na doček su nosili cveće i pokazivali su oduševljenje i padali u delirijum zbog Kimovog povratka kući.

Na kraju snimka se vidi kako Kim ulazi u svoju limuzinu, koja će ga odvesti do predsedničke palate.

DOKUMENTARAC O PUTOVANJU U VIJETNAM

Severnokorejska državna televizija prikazala je dokumentarac koji veliča nedavnu posetu svog lidera Kim Džong Una Vijetnamu, ali iz kojeg su izostavljeni neuspešni nuklearni pregovori sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Dokumentarac prikazuje nasmešenog Kima kako razgovara s Trampom dok se zajedno kreću kroz unutrašnost jednog hotela u Hanoju, prenosi agencija AP, i podseća da je samit održan prošle nedelje.

Tramp i Kim u Vijetnamu Foto: Tanjug/AP

Takođe je prikazano kako Kim maše iz crne limuzine prilikom prolaska ulicama Hanoja, okruženim građanima koji su mahali severnokorejskim i vijetnamskim zastavama.

Kim je posetio i ambasadu Severne Koreje Foto: Tanjug/AP

Na snimku se vidi i kako Kim posećuje severnokorejsku ambasadu, gde su neki zvaničnici ambasade i članovi njihovih porodica plakali od uzbuđenja pre nego su snimili grupnu fotografiju u čijoj pozadini je velika slika preminulog Kimovog oca i dede.

Radnici su ambasadi su zaplakali kada su ga videli Foto: Tanjug/AP

Izostavljanje nuklearnih razgovora iz dokumentarca je, prema ocenama nekih posmatrača, pokazatelj toga da se Pjongjang još nada nastavku pregovora, ali moguće i želje da severnokorejski građani ne budu upoznati s diplomatskim propustima, koji bi, kako ocenjuje AP, mogli ugroziti Kimovo vođstvo.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA