SKUPE IM PUTARINE: Ovako su bajkeri blokirali naplatnu rampu plaćanjem sitnišom! (VIDEO)

Evo kako su zbog visokih cena putarina za motocikle bajkeri na naplatnoj rampi kod Šimanovaca putarinu platili u dinarskim kovanicama i tako napravili ogroman zastoj i duge kolone

  • 70

Grupa od oko 200 bajkera održala je 6. jula protestnu vožnju na auto-putu zbog visokih cena putarina za motocikle i poskupljenja osiguranja za motorna vozila.

Tom prilikom bajkeri su na naplatnoj rampi kod Šimanovaca putarinu platili u dinarskim kovanicama i tako napravili ogroman zastoj i duge kolone.

Kako je ova akcija bajkera izgledala pogledajte na zabeleženom video snimku:

Inače, bajkeri su na auto-put izašli sa četiri zahteva:

- Mi imamo četri zahteva: da se za motocikliste prepolovi putarina, da se omogući kvartalna registracija, zatim da se bajkerima dozvoli žuta traka kako bi se povećala njihova bezbednost na ulicama, i kao poslednje, mi zahtevamo da se zaustavna traka za automobile kod semafora pomeri za metar unazad, čime bi se predvidelo mesto za motocikle - objasnio je Dragan Đurić iz Radio Bajka.

Protestna vožnja protekla je mirno i bez incidenata, a organizatori su upozorili da će, u slučaju da njihovi zahtevi budu ignorisani, ponoviti protest na naplatnoj rampi Bubanj Potok.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dugi

    7. jul 2014 | 19:50

    A zašto da vam se dozvoli žuta traka? Zašto da se povlači zaustavna samo zbog vas? Šta, vi ne možete da stojite u koloni na semaforu, već se morate probiti napred!? Prvo vi morate da počnete da poštujete saobraćaj, pa tek onda da postavljate uslove.

  • Zoran

    7. jul 2014 | 20:20

    Pozz za bajkere ali one prave.Tu naravno ne pripadaju bahati motoristi koji brzom i divljackom voznjom po gradu smetaju svima, ama bas svima i na kraju nerijetko izgube i zivot.U svakom vecem gradu u evropi motocikl je prevozno sredstvo kojim se eliminise guzva i kao takav ucesnik ima pravo da vozi po bijeloj liniji i da bude prvi na semaforu.Sa tim su svi na dobitku a najvise vlasnici cetvorotockasa .

  • pera

    7. jul 2014 | 19:40

    Bravo, protest potpuno na mestu i maestralno izveden

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA