TUGA: Pogledajte kako plače slon kog su zlostavljali punih 50 godina (VIDEO)

Slon Radžu proveo je u zatočeništvu pola veka, a tokom tog perioda njegovi vlasnici su ga držali vezanog lancima, izgladnjavali i tukli. Jedna organizacija za zaštitu životinja uspela je da ga oslobodi, a životinja teška pet i po tona je tom prilikom zaplakala

  • 35

Posle 50 godina mučenja i zatočeništva, tokom kojeg ga je zlostavljalo skoro 30 različitih vlasnika, slon Radžu iz Indije je konačno oslobođen i odveden na bezbedno mesto. Tom prilikom ova ogromna životinja je bukvalno zaplakala!

Slon, koji je težak pet i po tona bio je vezan lancima. Zbog teških okova njegove noge bile su uvek krvave.  Gotovo redovno su ga tukli.

Vlasnici, koji su ga držali kao turističku atrakciju od koje su zarađivali, su ga izgladnjavali! Radžu je živeo od onog što su mu davali prolaznici i turisti. Kako bi utolio glad nekad je čak jeo papir i plastiku.

Na sreću, Radžu je prošle nedelje osetio ukus slobode. Akcija spasavanja bila je kao u filmu jer su ga pod okriljem noći spasli aktivisti britanske organizacije "Wildlife SOS" za zaštitu životinja u Indiji.

Njegovi spasioci su rekli da je plakao kada su ga oslobodili, a eksperti su potvrdili da slonovi mogu da plaču baš kao i ljudi.

- Slonovi su inteligentne i emotivne životinje. Dokazano je da pokazuju emocije Radžu je plakao kad je oslobođen, tako da je jasno kakvu je torturu preživljavao za pola veka. Dok mu nismo pomogli, on nije znao kakav je osećaj hodati bez okova. Ovo je zaista jedan tužan slučaj. Ipak, Radžu danas zna kako je biti slobodan - rekla je portparolka organizacije.

Radžu je nakon oslobađanja prebačen na bezbednu lokaciju, a organizacija planira da osnuje i fondaciju kako bi se sakupio novac za slona koji je 50 godina bio zverski mučen!

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA