PRVI PUT NA SRPSKOM: Napokon stigle priče i eseji najpopularnijeg francuskog pisca!

Zbirku "Lanzarote i drugi tekstovi" upotpunjuje niz izuzetnih priča i eseja na teme koje opsedaju Mišela Uelbeka - književnost, seks, smisao života i smrti, te dubina otuđenja savremenog čoveka od svoje okoline. Za one koji ga do sada nisu čitali ovo je odlična prilika za upoznavanje, a onima koji ga redovno čitaju ovo će biti prava poslastica

  • 0

Izdavačka kuća Booka upravo je objavila knjigu "Lanzarote i drugi tekstovi" vodećeg savremenog francuskog pisca Mišela Uelbeka.

Poznavaocima dela vodećeg savremenog pisca neće promaći da je noveleta "Lanzarote" poslužila kao osnova za uspešni roman "Mogućnost ostrva", ali i da se može čitati kao autonomno delo kontroverznog autora i kao uspešan literarni eksperiment.

Ovu zbirku upotpunjuje niz izuzetnih priča i eseja na teme koje opsedaju Uelbeka - književnost, seks, smisao života i smrti, te dubina otuđenja savremenog čoveka od svoje okoline. Za one koji ga do sada nisu čitali ovo je odlična prilika za upoznavanje, a onima koji ga redovno čitaju ovo će biti prava poslastica.

Mišel Uelbek (1956), pesnik i romansijer, najtiražniji i najprevođeniji je savremeni francuski pisac. Književnošću počinje da se bavi relativno kasno, ali već njegov prvi roman "Proširenje područja borbe" (1994) postaje kultna knjiga u Francuskoj. Lišen iluzija, čovek koji na društvo gleda iz ugla usamljenika koga više ništa ne može prevariti, Uelbek doživljava svetsku slavu drugim romanom "Elementarne čestice" (1998). Usledili su romani "Platforma", "Mogućnost ostrva" i "Karta i teritorija".

Njegove romane, objavljene u milionskim tiražima, deo kritike je ocenio izrazima pamflet i pornografija. Izvesno je, međutim, da čak i oni koji mu zameraju zbog vulgarnog rečnika i siromašnog stila, smatraju Uelbeka sociološkim i književnim fenomenom, nezaobilaznim reperom u istoriji savremene francuske književnosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA