UDARAC DŽIHADISTIMA: Zarobljeni žena i sin lidera Islamske države!

Kako prenose svetski mediji, članove porodice lidera džihadista uhvatili su libanski vojnici u koordinaciji sa stranim obaveštajnim službama

  • 8

Pripadnici vojske Libana navodno su na sirijskoj granici zarobili suprugu i sina vođe Islamske države Abu Bakra al Bagdadija.

Slike supruge Al Bagdadija pojavile su se na internetu u julu ove godine, čime je javnost dobila uvid u deo njegovog privatnog života. Međutim, ono što još nije poznato jeste da li je ona trenutno u pritvoru u BejrutuKako prenose svetski mediji, članove porodice lidera džihadista uhvatili su libanski vojnici u koordinaciji sa stranim obaveštajnim službama.

Al Bagdadi je trenutno najtraženiji terorista, a Vlada SAD je ponudila nagradu od deset miliona dolara za informacije o mestu njegovog prebivališta, navodi Skaj.

On je na čelo tadašnje Islamske države Iraka i Sirije stigao 2010. godine, kada je ta teroristička organizacija bila samo jedan del Al Kaide, kojom je rukovodio Osama bin Laden.

Posle njegove smrti, Al Bagdadi je izdvojio svoju organizaciju, nazvao je Islamska država, a za razliku od svojih sledbenika, koji svaki svoj korak objavljuju na internetu, on se za sada uspešno skrivao od medija i tek nekoliko puta je imao javne nastupe.

Početkom novembra su se pojavile informacije da je Al Bagdadi povređen u vazdušnom napadu na Mosul, grad u Iraku koji je pod kontrolom džihadista, međutim to je kasnije demantovano.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар Џунић

    2. decembar 2014 | 10:50

    То као да си стоноги откинуо једну ногу.

  • Radex

    2. decembar 2014 | 11:19

    Mislite jednu od zena?

  • Pamtelejmon

    2. decembar 2014 | 10:47

    Sada će kojekakve islamske milicije da pokušaju da oslobode ovo dvoje i eto novog haosa u Libiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA