MRAČNA TAJNA SRPSKIH MONSTRUMA: Evo šta povezuje ubice koji seku i komadaju ljude!

Nasilni kapacitet ovih zločinaca i agresija koju oni nose u sebi jednom mora da eskalira, slažu se stručnjaci

  • 11

Bez obzira na to što su zločini u Mirijevu, Beloj Crkvi i Batajnici u kojima su dva muškarca ubijena, a potom raskomadana, a jedan ubijen odsecanjem nosa mačetom, izvršeni na izuzetno brutalan način, oni koji su ih počinili nemaju istu strukturu ličnosti.

SERIJA MONSTRUOZNIH ZLOČINA U SRBIJI: Ovo je najcrnji početak godine koji smo ikad imali!

Osumnjičeni za ova ubistva nisu krakterno iste osobe, niti duševni bolesnici.

Stručnjaci smatraju da je njima, ipak, jedan imenitelj zajednički: sva trojica osumnjičenih ubica najverovatnije su bili pod izuzetno jakim podsticajem da učine ono što jesu.

PRONAEN KASAPIN: Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo biznismena Draga Mašulovića u Mirijevu 

Foto: Naše Novine Foto: Naše Novine

- Povezanost zločina bi značila da u njihovoj pozadini stoji neki iracionalni motiv, što, kad je reč o ubistvu Draga Mašulovića, kog je Obren Zirojević ubio zbog 20.000 evra, a onda mu odsekao ekstremitete, i ubistvu Pavela Anke, čiji ubica Milan Grujičić se na ovaj korak odlučio "kako bi osvetio oca", nije slučaj. U oba primera postoji racionalni motiv, a to su pare - novac je motiv kod osoba koje racionalno postupaju i misle i delaju kad dođe do neke kulminacije, osvetničkog besa, koji ima ishod u narcisoidnom načinu rešavanja problema. Oni ne vode računa o žrtvi, jer je ne smatraju kao ljudsko biće, već kao nešto što ih ometa u životu. Ono što je uglavnom karakteristično za ovakve osobe je nedostatak straha da će biti uhvaćeni - navodi psiholog i dugogodišnji sudski veštak Milan Kostić.

NASMRT IZBO MUŠKARCA MAČETOM U BATAJNICI: Zbog bezazlene svađe u saobraćaju! (FOTO)

Praksa pokazuje da u sva tri slučaja, a naročito onog iz Batajnice, gde je nepoznati počinilac zbog svađe u saobraćaju mačetom odsekao nos Stevanu Katiloviću, a onda ga ubo u nogu, zbog čega je ovaj iskrvario na smrt, postoji visok stepen odlučnosti na agresiju.

- Pretpostavka forenzičara je da su takve osobe već registrovane kao izvršioci krivičnih dela, jer je prosto nemoguće da sa takvim nasilnim kapacitetima i unutrašnjim podsticajem na nasilje mogu da se bore, recimo, 20 ili 30 godina, i da ih sredina u kojoj provode najviše vremena opaža na pozitivan način. Ta agresija jednom mora da eskalira - ističe Kostić.

HTEO DA NAHRANI PSE TELOM ČOVEKA KOG JE UBIO: Jezivi detalji monstruoznog zločina (FOTO)

Da osim morbidnosti i bizarnosti zločina u Mirijevu i Beloj Crkvi ne može da se stavi znak jednakosti, slaže se i kriminolog Zlatko Nikolić.

- Ne možemo da kažemo ni da je ubistvo u Mirijevu jedinstveno, jer smo više puta gledali na filmovima mafijaške likvidacije, ali isto tako ne možemo reći ni da je odsecanje udova u Beloj Crkvi kopija ubistva u Mirijevu, budući da je počinilac iz Bele Crkve ranije osuđivan za trgovinu ljudima. Pomislite samo kakav čovek neko mora da bude dabi se time bavio - navodi Nikolić.

Foto: Telegraf, Facebook/Steva Katilovic Foto: Telegraf, Facebook/Steva Katilovic

Nikolić se slaže i da slučaj u Batajnici karakteriše visok stepen agresivnosti, uglavnom samoagresije, ali da se nekada dešava da osobe samodestruktivnost okrenu ka drugima.

- Uvek postoji neki okidač koji ovakve ljude natera da reaguju na najbrutalnije načine. U konkretnom slučaju, to je bila automobilska sirena Katilovića, koja je izvršioca "pomerila" iz nekog njegovog sveta, što je bilo kobno - zaključuje Nikolić.

(Telegraf.rs/Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mara

    21. februar 2015 | 13:42

    Dax slazem se sa vama u potpunosti, Crnogorci su sve samo ljudskosti ni malo......istina ziva, inace bila sam udata za Crnogorca koji u sebi apsolutno nije bilo ljudskosti, porodica za njega nije znacila nista niti znaci,decu koju je napravio ostavio je bez iakvog osecaja ni dan danas za decu nije pitao niti se potrudio da ih vidja jako zalosno a kunu se u crkvu neki sve to u prazno Crnogorci bez obraza kulture i osecaja porodice, narod sebicnosti i egoizma svi pate od narcisoidnosti i velicine kju apsolutno po nicemu nemaju sem o losim stvarima ......zalosno,tuzno za porodicu koju su stvrili i okrenuli ledja tragicno jadno i bedno ......niko ih u svetu ne voli sa razlozima nije bez razloga .....

  • Dax

    21. februar 2015 | 11:51

    Nisu ovo Srbi gospodo, nego crnogorci, pratite prezimena malo... crnogorci su rođeni surovi, agresivni i nastrani, to je prava istina.

  • Darko 100%

    21. februar 2015 | 11:45

    NAJCVRSCA VEZA IZMEDJU NJIH KOJA IH POVEZUJE JE (DRAKULA)TILU,LILU,TILU,LILU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA