NESTALA DEVOJČICA (5) I NJEN STARIJI BRAT: Policija pretražuje šumu u kojoj su se izgubili, cela BiH na nogama!

Oni su viđeni na teritoriji koja pripada opštini Srebrenik, gde je Policijska stanica preduzela odgovarajuće aktivnosti na terenu, prema nekim informacijama

  • 0

Ekipe Civilne zaštite, Crvenog krsta i Policije distrikta Brčko u Brčkom od ranog jutra u Rašljanima kod Brčkog pretražuju šumu u kojoj su se izgubili petogodišnja devojčica i njen 22-godišnji brat, koji je lice sa posebnim potrebama.

NESTALE SU PRE 40 GODINA: Otišle su u šoping centar i nikada se više nisu vratile. Sada je pronađen prvi trag...

Brat i sestra su nestali juče oko 15.00 sati.

Kako je potvrđeno od nekoliko osoba koje učestvuju u potrazi za njima, pretpostavlja se da se oni nisu izgubili, te da sve liči na beg od kuće.

Potragu su jutros u 4 sata započeli pripadnici Crvenog krsta i Civilne zaštite u Brčko Distirktu, a kasnije su im se pridružili i brčanski policajci sa psima tragačima.

- Jutros oko 8 sati smo da ih lociramo ali su pobegli sa te lokacije. Došli smo do saznanja gde bi mogli biti i krenuli smo tamo, ali on je uočio naše ekipe i pobegao je. Videli smo ga kroz dvogled. S obzirom da poznaje teren za sada nam je umakao. On je bolestan. Pre nekoliko dana je pušten iz doma za decu gde je bio smešten - kazao je izvor koji aktivno učestvuje u potrazi.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Iako niko zvanično neće da potvrdi, sumnja se da je devojčica oteta. Strahuje se za njeno zdravlje a obzirom da su temperature nesnosne, a uz sebe, bar prema tvrdnjama meštana, nemaju ni hranu ni vodu.

- Preduzeli smo sve mere iz naše nadležnosti. Između ostalog, upućena je depeša Policiji Tuzlanskog kantona da se angažuju u traženju nestale devojčice i njenog brata - izjavio je portparol Policije distrikta Brčko Halid Emkić.

Policija je obišla područje opštine Srebrenik, za koje su postojali navodi da su brat i sestra tu viđeni, međutim, oni nisu pronađeni, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U kantonalnom MUP-u navode da je policija iz Srebrenika u kontaktu sa brčanskom policijom.

(Telegraf.rs/ Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA