DA LI OPSTAJU "SLAGALICA" I "ŽIKINA ŠARENICA"? Otkriva Olivera Kovačević, novi urednik zabavnog programa RTS

- Zabavni program je potrebno ojačati. Nećemo praviti rijaliti programe. Osloniću se na resurse koje imamo u muzičkoj produkciji - poručila je Kovačevićeva

  • 7

Olivera Kovačević (48) je od juče zvanuični urednik Zabavnog programa Radio-televizije Srbije.

Autorka emisije "Da možda ne" ističe da sprema radikalne promene, kao i nove sadržaje na Javnom servisu.

- Zabavni program je potrebno ojačati. Na RTS neće biti ukidanja već samo unapređivanja programa. Ostaju emisije "Slagalica" i "Žikina šarenica". Nećemo praviti rijaliti programe. Osloniću se na resurse koje imamo u muzičkoj produkciji. Pokušaću da ne afirmišem ljudske slabosti kao što se čini u rijaliti programima, već ću se oslanjati na talenat i znanje - istakla je Kovačevićeva.

Svoju televizijsku karijeru započela je 1993. goine, a na novoj funkciji očekuje da će se dobro snaći i ističe da nije ništa čudno u tome što je iz sfere politike prešla u sferu zabave.

- Sve je politika, pa i zabavni program. Ne baš u bukvalnom smislu te reči. I u zabavnom programu morate da razumete društvo u kojem živite, njegove potrebe i da pored toga što mu nudite zabavu, jednim delom i emancipujete gledoce. To je uloga zabavnog programa. Pasionirani sam TV gledalac i pratim programe od malih regionalnih do velikih televizijskih kuća - rekla je ona, pa nastavlja:

- Imam favorite koje bih volela da vidim na RTS. To ipak neće biti samo moja odluka. Zabavni program javnog servisa godinama je najgledaniji. Ima stubove na kojima se drži, kao što su kvizovi i zabavne emisije, a moram da primetim da tog sadržaja ima najmanje od svih emitera - zaključila je Olivera Kovačević na kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA