Mađari uklonili jedan deo žice na granici sa Slovenijom!

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas u Beču da njegova vlada ne namerava da podigne ogradu na granici sa Slovenijom

  • 0

Mađarske vlasti uklonile su danas nekoliko stotina metara ograde od bodljikave žice sa granice sa Slovenijom nakon protesta zvanične Ljubljane, objavila je slovenačka agencija STA.

Još nije jasno zašto je Mađarska uopšte odlučila da podigne ogradu od bodljikave žice, a danas je konfuziju izazvalo i to što je ograda na nekim mestima postavljana, a na nekima uklonjana, navela je STA.

Prema podacima policije Murske Sobote, do kasnog popodneva je uklonjena sva bodljikava žica, postavljena na dva mesta u blizini graničnog prelaza Pince.

Lokalnom stanovništvu nije bilo jasno koja je namera Mađarske, budući da je veoma malo verovatno da bi se izbeglice koje ulaze u Sloveniju odlučile da pređu u Mađarsku, umesto da nastave direktno ka Austriji što su i činili.

HAMERI I TEŠKA ARTILJERIJA: Mađarska vojska izvela jake snage na granicu s Hrvatskom (FOTO)

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Kako navodi STA, nije poznato ni zašto se zvanična Mađarska predomislila u samo jednom danu.

Mađarski premijer Viktor Orban je danas u Beču novinarima rekao da njegova vlada ne namerava da podigne ogradu na granici sa Slovenijom.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA