POČELO JE: Bosanski portal koji veliča džihadiste PROSLAVLJA ubistva vojnika u Sarajevu! (FOTO)

Portal "Vijesti ummeta" veliča terorističke napade i širi propagandu i pretnje Islamske države

  • 21

Nakon ubistva dvojice vojnika u BiH koje je potreslo region, portal "Vijesti ummeta" objavio je vest pod naslovom "Počelo je - ubijena dva vojnika BiH, a nekoliko ranjeno, hvala Alahu". Pomenuti portal inače veliča teroističke napade i širi propagandu i pretnje Islamske države. Objavu na portalu "Vijesti ummeta" prenosimo vam u celosti.

JOJ MAJKO MOJA MILA: Potresni jecaji oca ubijenog vojnika u Bosni!

"Baš kao što smo i upozoravali i govorili, ali ta upozorenja nisu se uzela za ozbiljno, u BiH su juče ubijena dva vojnika oružanih snaga BiH.

Vehabija koji je ubio vojnike izvršio SAMOUBISTVO!

Upozoravali smo vas da će Evropom teći krv, a posebno Bosnom i da ono što dolazi je gore i gorčije. I eto ga, desilo se, ubijena su dva prljava vojnika koja su se borila za nacionalizam i tagute i branili državu i vladu koja im nikakvo dobro nije donela. Ubijena su dva vojnika od kojih je jedan Srbin, pravi nevernik, a drugi Bošnjak, murted (otpadnik od vere).

OVO SU VOJNICI KOJE JE UBIO VEHABIJA: Nedeljko i Armin su bili dobre kolege!

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Hvala Alahu koji svoja obećanja ispunjava i pomaže svoje iskrene robove mudžahida i muvehhide.

Ovo je tek početak o Bosno, ovo je tek početak o Evropo, ovo je tek početak prolivanja vaše prljave krvi koja će teći vašim prljavim ulicama, sve dok se zastava tevhida ne zavijori širom cele Evrope i šire.

O omladino Islama, o muvehhidi u Bosni o mudžahidi u Bosni, krenite prema Alahovom zadovoljstvu, krenite prema Alahovoj milosti, krenite u ubijanje tih taguta, murteda i nevernika u vašim državama, a posebno u Bosni. Krenite braćo, oni su slabi i jadni, pouzdajte se u Alaha i krenite Alahovom blagodati. Ubijajte njihove tagutske prljave vojnike gde god možete, nedajte im mira, neka njihova prljava krv teče ulicama Bosne i Evrope.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Krenite po svoj šehadet, volite smrt na Alahovom putu, krenite i budite ubijeni na njegovom putu. Krenite prema Dženetu, koji je prostran kao nebesa i zemlja. Pa zaista nema vam ponosa i pomoći osim u džihadu (borbi) protiv taguta i njihovih vojnika i otpadnika tamo i na svakom mestu.

Molimo Alaha da vas pomogne i učvrsti u borbi i ubijanju taguta i njihovih vojnika i murteda na svakom mestu. Molimo Alaha da učvrsti vaše korake i počasti vas šehadetom. A Alah čini šta hoće, ali većina ljudi neće da zna."

Iza "Vijesti ummeta" stoji izvesni Nedžad Kučević-Balkan, rodom iz Tutina u Srbiji. Nedžad potiče iz bošnjačke porodice Kučević koja se šezdesetih godina odselila u Tursku, gde su promenili prezime u Balkan. Njegov deda Bajram se kasnije vratio u Tutin, dok su Nedžadov otac Faruk i stričevi otišli u Austriju i Nemačku gdee su postali uspešni biznismeni.

Pripadnici Islamske države u drevnom gradu Palmiri. Printskrin: ISIS Pripadnici Islamske države u drevnom gradu Palmiri. Printskrin: ISIS

Nedžad se vehabizmu (konzervativni pokret u islamu koji se opisuje kao jednog od glavnih uzroka radikalizma) navodno okrenuo nakon razočaranja koje je doživio tokom studiranja na Islamskom univerzitetu u Medini. Posle studiranja se vratio u Beč, gde je u džamiji Sahab pod imenom Ebu Muhamed počeo propovedati kao Tekfir (sunitski musliman koji optužuje druge muslimane za napuštanje vere).

Tekfiri, između ostalog, veruju da je osoba koja počini samoubistvo u nastojanju da ubije neprijatelja mučenik, i da automatski ulazi u raj.

(Telegraf.rs / Izvor: avaz.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbo

    19. novembar 2015 | 15:28

    Treba ih preteci i izaci u susret ok prevoza alahu.Podrska za sve normalne muslimane.

  • Bosanka

    20. novembar 2015 | 12:34

    Kako neko moze biti vjernik,a pritom ubijati.....Svaka vjera propagira ljubav.Ako ne mozemo zivjeti zajedno ,mozemo zivjeti jedni pored drugih.Treba Alah sve da nas satre sa zemljom pa da nanovo pravi svjet.Ovo je sve zastranilo!!

  • Muhamed -Zenica

    19. novembar 2015 | 15:30

    Koji bolesnik ili bolesnici ! Nema te terapije koja moze ovakvima pomoci I vidi se is teksta da su mentalno poremeceni. Pa dodjite u Bosnu,kukavice jedne, da vam pokazemo kako Musa dere jarca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA