HOROR U ŠKOLI U BEOGRADU: Dečaka udarali pesnicama u testise, završio na operaciji!

- Početkom maja, mog sina, koji je sada osmi razred, dva dana zaredom je pesnicama u genitalije udario dečak N. Ž. Nakon toga, mog sina je po testisima udario i drug iz razreda F. D. - rekla je majka Jasmina Spasovski i dodala da niko od učenika nije kažnjen

  • 9

Da vršnjačko nasilje nezaustavljivo cveta u školama, pokazao je i slučaj u beogradskoj Osnovnoj školi "Mihajlo Pupin" u kojoj su, prema pisanju medija, dečaci nekoliko puta pesnicama udarali svog vršnjaka D. S. (14) zbog čega je on završio na operacionom stolu.

- Početkom maja mog sina, koji je sada osmi razred, dva dana zaredom je pesnicama u genitalije udario dečak N. Ž. On mu je prišao u školi i iz čista mira ga udario iako nije imao nikakve sukobe s njim i ni na koji način ga nije provocirao. Nakon toga, mog sina je po testisima udario i drug iz razreda F. D. Zbog svega, dete je dobilo velike bolove i operisan je u Institutu za majku i dete na Novom Beogradu. Kada je operisan, bolnica je slučaj prijavila policiji kao vršnjačko nasilje. Međutim, škola po tom pitanju do danas nije ništa uradila, a dvojica nasilnih dečaka su prošla nekažnjeno - priča za "Kurir" Jasmina Spasovski, majka dečaka D. S.

Kao odgovor na pitanje zbog čega niko nije sankcioinisan, majci je rečeno da je to nemoguće, jer niko nije priznao da je učestvovao u incidentu, pa je Jasmina odlučila da pravdu pronađe na sudu i ovih dana će podneti krivične prijave protiv direktora Dragana Komnenića i protiv nasilnih učenika.

- Ovo nije prvi put da moje dete doživaljava napad u školi u koju ide. Tako je prošle godine gurnut sa stepenica, i nakon pada je udario glavom u ivicu i onesvestio se. Lekari su tad konstatovali blaži potres mozga. On je takođe i prethodnih godina više puta kući dolazio s podlivima. Škola ne reaguje, a od ministarstva nema ni glasa. Za to vreme moje dete je postalo asocijalno i plašljivo.

Direktor nije želeo preko telefona da priča o incidentu, već će danas porazgovarati s novinarima, prenosi "Kurir".

(Telegraf.rs / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    30. novembar 2015 | 18:31

    Zbog svega navedenog vrlo uskoro će biti gotov predlog izmene zakona poznatiji kao "Aleksin zakon". U sklopu pomenutog biće predviđene drastične novčane i druge kazne roditeljima maloletnih nasilnika koji vrše nasilje u školi kao i disciplinske i pooštrene socijalne kazne nasilnicima, takođe će biti i oštrije kazne prema prosvetnom radniku(direktor, psiholog, nastavnik) koji nije reagovao ili nije prijavio nasilje u školi. Aleksin zakon neće prekinuti svakodnevno i sve brutalnije nasilje u školama ali će ga sigurno smanjiti.

  • Gandra

    30. novembar 2015 | 18:50

    Draga Ivana, majka je svaki slučaj napada na njenog sina uredno prijavila direktoru i razrednom starešini. Škola više od dve godine ne preduzima ništa po pitanju nasilja. Pale plakate, bacaju saksije i torbe kroz prozor i sve se završi na usmenoj opomeni. Ti mali ološi su krimosi u najavi. A direktor samo da se nikom ne zameri, jer djaci dodju, prodju, a fotelja ostaje "zauvek"!!!

  • Conchita

    30. novembar 2015 | 15:27

    Te ludake treba staviti u kavez, a ne da pricaju sa psiholozima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA