RASTU TENZIJE NA BLISKOM ISTOKU: Turska poručila svojim građanima da hitno napuste Irak!

- Naše upozorenje odnosi se na sve iračke pokrajine osim Dahuka, Erbila i Suleimanije - koji se nalaze na kurdskom području na severu zemlje - saopštilo je tursko ministarstvo spoljnih poslova

  • 11

Turska je u sredu pozvala svoje državljane koji se nalaze u Iraku da napuste tu zemlju zbog bezbednosne situacije.

Turska ima rok od 48 sati da povuče svoje snage sa iračke teritorije ili će se suočiti sa posledicama

Turske vlasti su svoj poziv obrazložile nedavnim porastom broja pretnji turskim firmama kao i izjavama "koje podstiču nasilje, teror i otmice".

- Naše upozorenje odnosi se na sve iračke pokrajine osim Dahuka, Erbila i Suleimanije - koji se nalaze na kurdskom području na severu zemlje - saopštilo je tursko ministarstvo spoljnih poslova.

Posebno se savetuje ljudima da ne idu u Nadžaf, Anbar i Kirkuk, a ministarstvo je dodalo da savetuje onima čiji boravak nije nužan da napuste ta područja što je pre moguće, prenosi Index.hr.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    10. decembar 2015 | 08:50

    Sad ce turska sigurno da obori irački tenk pa se priprema za odmazdu.

  • Dr. za rock and roll

    10. decembar 2015 | 09:37

    Glsaju nezavisno kosovo i sprdaju jos ga nazivaju turskom. E videcete sada, Kurda je 30 miliona normalno da ce napokon dobiti drzavu-- bicete manji i imati samo ne prijatelje oko sebe. Doslo vam je takozvano dugme OFF

  • Перагеније

    10. decembar 2015 | 10:16

    Шта ће Турска у Ираку? Хм... Мислим да су неке ствари индикативне: неспособни Амери остављају Турској да се шири, како је већ једном и било; Русија то спречава, па Турци оборише авион.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA