Vernici slave SVECE koje su Rimljani UDAVILI U DUNAVU, a kosti im i danas počivaju na OBODU BEOGRADA

Predanje kaže da su rimski vojnici Ermila i Stratonika mučili tri dana, a potom bez svesti bacili u Dunav. Reka je navodno posle tri dana dana izbacila njihova tela nizvodno od Beograda, kod mesta Brestovik

  • 1

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Svete Ermila i Stratonika, svece koji su živeli u Singidunumu, odnosno na području današnjeg Beograda.

Vernici slave SVETICU koja je mužu ZABRANILA SEKS i tražila da se prema njoj odnosi kao prema SESTRI

Ermil i Stratonik stradali su 314. ili 315. godine, a na smrt ih je osudio car Licinije, tadašnji vladar Istočnog Rimskog carstva.

DANAS JE 70 APOSTOLA: Neki od njih su ODBILI ZADATAK BOGA!

Među istoričarima i dalje postoje dileme da li su Ermil i Stratonik pogubljeni zato što su propovedali hrišćanstvo ili su jednostavno žrtve sukoba Licinija sa vladarem Zapadanog Rimskog carstva Konstantinom.

Vernici danas slave SVECA koji je PROREKAO STRAŠNI SUD

Za teologe nema dileme. Ermil je bio hrišćanski đakon u Singidunumu koji je osuđen zbog svoje hrišćanske veroispovesti. Stratonik je bio rimski vojnik koji je odbio naređenje da ubije svog prijatelja Ermila, te je zbog toga i on osuđen na smrt zajedno sa njim.

Printksin: Youtube/Studio B Printksin: Youtube/Studio B

Predanje kaže da su ih rimski vojnici mučili tri dana, a potom bez svesti bacili u Dunav. Reka je navodno posle tri dana dana izbacila njihova tela nizvodno od Beograda, kod mesta Brestovik.

Printksin: Youtube/Studio B Printksin: Youtube/Studio B

Na mestu gde su tela Ermila i Stratonika isplivala podignuta je posebna grobnica. Rimska grobnica i danas postoji u Brestoviku i posebno je zaštićena kao spomenik kulture od velikog značaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA