Ovo su NAJUGROŽENIJA MESTA U SRBIJI u kojima se očekuju NOVI OPASNI NALETI VODE!

Žuti hidroalarm je na snazi na toku Dunava od Novog Sada do Smedereva, na Tamišu i banatskim vodotocima, Savi, Drini, Zapadnoj Moravi i Ibru

  • 5

Prema prognozama Hidrometeorloškog zavoda, danas se u centralnim i istočnim krajevima očekuje obilna kiša, a na području Braničeva i na jugu Srbije lokalno i više.

 

(UŽIVO) VANREDNA SITUACIJA! Izlile se reke, sprema se EVAKUACIJA - POPLAVLJENI putevi i kuće širom Srbije (FOTO) (VIDEO)

 

(VIDEO) VODA STIGLA DO PORTE SRPSKE SVETINJE: Spasimo Gračanicu od POTOPA! (VIDEO)

 

Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Beograda vodostaji će u sredu i četvrtak prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a kod Šapca, u utorak i sredu granicu vanredne odbrane od poplava.

 

Foto: www.priboj033.com

Foto: www.priboj033.com

 

Vodostaji na Dunavu od Slankamena do Smedereva narednih dana će se kretati iznad granica redovne odbrane od poplava, saopštavaju iz RHMZ-a.

 

I VI STE REPORTERI: Šaljite nam vaše fotografije i snimke POPLAVLJENE SRBIJE! (FOTO)

 

Foto: Google maps

Foto: Google maps

 

ALARM ZBOG MOGUĆIH POPLAVA U SRBIJI: Stižu velike padavine, moguća oštećenja infrastrukture, upozorava ministarstvo!

 

Na Drini, Limu, Jadru, Kolubari sa pritokama, na Zapadnoj i Južnoj Moravi sa pritokama, na Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi, na Mlavi i Peku, kao i na banatskim vodotocima vodostaji će od ponedeljka do srede biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću prevazilaženja upozoravajućih nivoa.

 

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

 

U RHMZ ističu da trenutno nema aktuelnog agrometeorološkog upozorenja.

 

Žuti hidroalarm je na snazi na toku Dunava od Novog Sada do Smedereva, na Tamišu i banatskim vodotocima, Savi, Drini, Zapadnoj Moravi i Ibru.

 

 

Jezivi snimak DIVLJANJA ove REKE pokazuje koliko je OZBILJNA situacija u Srbiji! (VIDEO)

 

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, vodostaj je u porastu na rekama za koje je izdat žuti hidroalarm.

 

Takvo upozorenja podrazumeva značajan porast vodostaja i pojave koje bi mogle zahtevati preduzimanje mera redovne odbrane od poplava.

 

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

 

Nakon izlivanja reka na teritorijama opština Čačak, Lučani i Arilje proglašena je vanredna situacija.

 

U Čačku se trenutno nalazi i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić, budući da je stanje tamo i dalje dramatično.

 

PREDRAG MARIĆ O POPLAVAMA: Situacija je pod kontrolom, timovi u stanju pripravnosti!

 

Vodeni tokovi i dalje rastua, a problemi postoje i u požeškom kraju.

 

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

 

Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojša i na rekama Kubušnica, Jasenica i Veliki Lug u opštinama Mladenovac i Sopot.

 

I BEOGRAD U PRIPRAVNOSTI: Vanredna odbrana kod KULE NEBOJŠA, reke u Sopotu i Mladenovcu - NADOLAZE!

 

Vanredna situacija je zbog poplava uvedena i u opštini Topola, a u nekoliko sela te opštine izlili su se potoci, poplavili saobraćajnice i blokirali puteve.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Odeljenje za varedne situacije u Kraljevu neprestano prati situaciju na terenu zbog porasta vodostaja Zapadne Morave i Ibra, kao i nabujalih potoka i rečica u Kraljevu koji su već poplavili nekoliko kuća.

 

Zbog nabujalih potoka u selima Bapsko Polje i Mrsać, poplavljeno je nekoliko kuća, a potoci i rečice izlili su se u Obrvi, Konarevu, Grdici i Šumaricama.

 

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

 

REKE OPET DIVLJAJU U SRBIJI: Preti li nam za nedelju dana novi Obrenovac?

 

Za sada nema poplavljenih objekata u vodotoku Zapadne Morave u Kraljevu, osim nekoliko ekonomskih objekata i njiva.

 

Foto: Miroslav Čučković

Foto: Miroslav Čučković

 

Porast vodostaja Morave od Čačka prema Kraljevu je još uvek prisutan, jer je na teritoriji Čačka palo 80 litara kiše po metru kvadratnom, dok je u Kraljevu palo 37 litara po metru kvadratnom.

 

S obzirom da se padavine premeštaju prema Rudni u Ušću gde je Raduša poplavila dva objekta kod škole, poslata je vatrogasna ekipa koja crpi vodu.

 

Zbog obilne kiše na Ibarskoj magistrali ima manjih odrona, pa su putarske ekipe neprestano na terenu i čiste kolovoznu traku.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Andjelija

    7. mart 2016 | 22:27

    Gde su betonski bedemi na najugrozeninim delovima mogucih poplava . Nisu ocisceni kanali . Nasipi sto su napravljeni bujice su probile.Kao da su od kartona napravljeni. I sta sad. Opet ista pesma. Ljudima su stradali usevi , stoka, ostali bez kuca, bez prihoda, bez nade da ce im biti bolje i da ce ova drzava konacno nesto ozbiljno preduzeti po pitanju elementarnih nepogoda. Jadnim ljudima, ili letinu potuce grad, poplave reke ili dokrajci susa. Nas stalno nesto "iznenadi", a ne umemo da predupredimo nesrecu, po ko zna koji put.

  • Vladan

    7. mart 2016 | 19:46

    Trenutno je najugroženija Srpska Svetinja Valjevska Gračanica.

  • Anonymus

    7. mart 2016 | 20:11

    Pa zar opet? Vec smo prosle godine ovakvu katastrofu imali!!! Ali kad ljudi nastavljaju da bacaju u reke dubre, zagadjuju prirodne povrsine, EVO STA NAS CEKA!!! Ovo nas mora nauciti da prirodu moramo vise cuvati i postovati ili ko zna sta ce biti. Jedno je sigurno. Sredstva za pomoc ce nestati pa cemo mi uz nas narod se morati uzdati!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA