U hrvatskom urušenom bunkeru pronađene 64 RUČNE BOMBE!

Pripadnici protiveksplozijske zaštite istarske policije su izvadili i uništili 64 dotrajale bombe iz Drugog svetskog rata

  • 6

Članovi jednog speleološkog društva pronašli su u urušenom bunkeru na području Lanišća na desetine ručnih bombi iz Drugog svetskog rata, što su prijavili policiji koja je bombe uništila.

Otkrio je ovaj bunker na selu, a onda je sišao u podzemni užas (FOTO)

Mesto pronalaska pregledali su pripadnici protiveksplozijske zaštite istarske policije koji su izvadili i uništili 64 dotrajale bombe, izvestila je policija.

Građane su pritom pozvali da slede primer speleologa i da sami ne uklanjaju sumnjive predmete, ako ih pronađu, već da o tome odmah obaveste policiju.

U Hrvatskoj još ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava iz Drugog svetskog rata, ali i novijeg datuma, a takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz saobraćajnice, u moru i na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

Foto - Ilustracija: Petar Lazović, Tanjug/AP Foto - Ilustracija: Petar Lazović, Tanjug/AP

- Ukoliko pronađete takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku stanicu kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog povređivanja, već o tome obavestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protiveksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primereno ih uništiti - savetuju u policiji.

Građane koji još u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva pozivaju da ih bez straha od sankcija anonimno predaju i tako svoj i tuđi život učine sigurnijim.

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    4. maj 2016 | 17:18

    Pa?

  • SRB IN

    6. maj 2016 | 21:45

    Lepo pise da su bombe iz II. svetskog rata a pojedini komentatori spominju gradjanski rat devedesetih. Cudno, a tekst bas lagan i lak za upamtiti.

  • Rale

    6. maj 2016 | 07:47

    E ro je ona prave lijepa njihova

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA