SVET UPOZORAVA SRBIJU I CEO BALKAN: Čuvajte se, čeka vas NEZAPAMĆENO LETO!

Čeka nas suvo i vruće leto, što će dovesti do suša, požara, i slabih useva

  • 26

Tokom druge polovine leta Srbiju očekuje sušni period i veoma visoke temperature. Vrućina kakva se očekuje na jugu Balkanskog poluostrva, biće nezampaćena. Ovo bi moglo da bude najtoplije leto u poslednjih nekoliko godina.

I DALJE KIŠA: Danas promenljivo, mogući pljuskovi

VEČERAS UŽASNO NEVREME: Iznad Srbije - CIKLON sa Atlantika, koji donosi CRVENU KIŠU!

Američka meteorološka stanica Accuweather objavila je prognozu za leto za područje Evrope prema kojoj će i u Srbiji biti najtoplije na kontinentu. Leto će obeležiti visoke temperature, čak i više od proseka.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Sciencephoto RM Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, Sciencephoto RM

Italiju i Balkan čeka suvo i vruće leto, što će dovesti do suša, požara, i slabih useva. Južna Evropa će se znojiti ovog leta, otkriva dugoročna prognoza AccuWeaather-a.

- Vrućina na jugu Balkanskog poluostrva mogla bi da rezultira najtoplijim letom u poslednjih nekoliko godina - kaže meteorolog Alan Repert.

Vrućina će se osetiti iznad severnog dela Italije, Rumunije, Moldavije, Mađarske i Slovačke u julu. Suša će biti problem na jugu Italije, Grčkoj i jugu Balkana.

Foto: AP Foto: AP

Najveći rizik od požara biće od jula do avgusta. Tokom druge polovine leta očekuje se suša u Srbiji i južnoj Rumuniji.

Podsetimo da je do kraja maja vreme promenljivo, sunčani intervali se smenjuju sa svakodnevnim pljuskovima i padavinama, koji su rasporedjeni po celoj zemlji. Prema rečima našeg meterologa Nedeljka Todorovića, ovo je potpuno normalno vreme za ovo doba godine.

Narednih dana očekuje nas sunčano i toplije vreme, sa mogućim pljuskovima u popodnevnim satima. Maksimalna dnevna temperatura svakog dana će biti za stepen viša, pa će se kretati od 20 do 26 stepena Celzijusa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • buda

    13. maj 2016 | 14:00

    Uvijek ista prica...Koje ljeto nije bilo vruce?

  • Džo

    13. maj 2016 | 16:47

    Radi ovih komentara nastoje da povećaju potrošnju bensedina,(farmaceutska mafija),svake godine najtoplije ljeto i najjladnija zima,i tako iz godine u godinu.

  • Zabrinut

    13. maj 2016 | 14:00

    Jel treba nekome još podsticaja? Da li je više važno da li su planetarnu klimu "pokvarili" ljudi ili ne? Jel mislite da se to dešava samo "to negde daleko, nekom drugom" ? Strašne poplave na kraju zime, posle toga suše i pakao. Razmislite čemu to vodi. Šta će biti sa usevima i njihovom cenom? Strujom? Zagađenje? Zdravljem? I to sve samo u Srbiji, da ne pričamo za ostatak sveta. Svi moramo da učestvujemo u rešavanju problema ma ko da je "kriv" , i da "pritiskamo" ostale da se pridruže. Ako ne brinete za sebe, pomislite kakvu planetu ostavljate u nasledstvo svojoj deci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA