28 LJUDI UBIJENO U TERORISTIČKOM NAPADU: Više od 100 komandosa učestvovalo u opsadi restorana (FOTO) (VIDEO)

Odgovornost za taroristički napad u restoranu u Daki, preuzela je Islamska država. Preko 100 komandosa je učestvovalo u opsadi restorana i uspeli su da spasu 13 ljudi, dok je 28 talaca, nažalost, nastradalo

  • 0

U napadu u restoranu u Daki, u Bangladešu, nastradalo je 28 ljudi, od kojih su 20 stranci. Većina ih je ubijena hladnim oružjem, saopštila je Vojska Bangladeša, a prenosi Guardian

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država. Tokom akcije je poginulo šest pripadnika vojske i dva pripadnika policije, a ostalih 20 ubijenih su strani taoci. Uspešno je spaseno i 13 ljudi, saopšteno je danas na konferenciji za štampu.

Premijer Bangladeša, Šeik Kasina, rekao je da je jedan od napadača uhvaćen živ i zarobljen, tokom dvanaestočasovne opsade restorana gde su taoci bili zatočeni.

U akciji je učestvovalo preko 100 komandosa, pripadnika vojske Bangladeša. Zapovednik komandosa, Lt Kol Tuhin Mohamed Masud, rekao je da se među spasenim taocima nalaze jedan japanski državljanin i dva državljanina Šri Laanke.

U ranijim izveštajima, saopšteno je da se među taocima nalazilo i sedam Italijana. Kafe restoran gde su taoci bili zarobljeni popularna je destinacija među strancima koji posećuju Daku.

Osam ili devet napadača izvelo je ovaj stravičan zločin, rekao je juče novinarima Benđir Ahmed, šef specijalnih snaga bangladeške policije.

Napad i talačka kriza, počeli su sinoć oko 21:20h po lokalnom vremenu, javili su lokalni mediji.

Napadači su upali u restoran i počeli da pucaju. U tom trenutku unutra je bilo oko 50 članova osoblja restorana, koji su pobegli preskočivši bodljikavu žicu i 25-30 muštarija. Napadači su se popeli na drugi sprat, koji je još uvek u izgradnji, i odatle pucali i bacali eksplozivne naprave na komandose koji su pristigli u roku od sedam minuta od početka napada.

Pogledajte video na kom se vidi eksplozija, snimljen sa nekoliko desetina metara od mesta stravičnog napada:

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA