AKO VIDITE OVOG ČOVEKA SMESTA ZOVITE POLICIJU! On je ubica i psihopata i pobegao je iz ustanove! (FOTO)

Otac devojke za Babića kaže da je u pitanju nagla, nasilna i patološki ljubomorna osoba koja svuda oko sebe vidi neprijatelje, a oni su na rubu nervnog sloma, kao porodica

  • 0

Porodica Šalov iz Rijeke živi u strahu pošto je doznala da je muškarac, koji je 2009. godine pokušao da ubije njihovu ćerku, pobegao iz psihijatrijske bolnice na Rabu.

 

MONSTRUOZNO: Hrvatska vojska izdavala POTVRDE ZA SILOVANJE SRPKINJA!

 

Drago Babić je u januaru 2009. godine pucao u glavu tada 19-godišnjoj Aniti Šalov, ali nikada mu nije suđeno, jer je zaključeno da je "procesno nesposoban". Otkako je 22. juna nestao iz bolnice, gubi mu se svaki trag, a porodica Šalov je u velikom strahu i ogorčena na sistem, piše Novi list. Policija intenzivno traga za njim, a poslednji put viđen je u Kamporu na Rabu.

 

- Mi smo očajni, ljuti, funkcionišemo kao porodica na rubu nervnog sloma. Policija mi dolazi danas na vrata da me obavesti da je Drago Babić pobegao iz rapske psihijatrijske bolnice. A znate kad je nestao? Pre 20 dana. I zato sam vas zvao, da upozorim sve institucije da sistem ne samo da loše funkcioniše nego nikako. Nemamo zaštitu, nemamo povratnih informacija, a taj opasan čovek se slobodno šeta. Pa zar ne mislite da bih i ja voleo da moja ćerka šeta Korzom umesto što vegetira punih sedam godina - rekao je za Novi list ogorčeni Željko Šalov, otac devojke koju je Babić ustrelio na kućnom pragu u porodičnoj kući u Sobolima u januaru 2009. godine.

 

Foto-ilustracija: Tanjug/AP/Elaine Thompson

Foto-ilustracija: Tanjug/AP/Elaine Thompson

 

Šalov za Babića kaže da je i mimo dijagnostifikovanog PTSP-a nagla, nasilna i patološki ljubomorna osoba koja svuda oko sebe vidi neprijatelje.

 

- Taj čovek se i pre šest godina posvađao sa komšijom, pokušao da ga ubije, pa otišao da se otruje tabletama. Nije uspeo, spasili su ga i smestili na Rab. Pa kakva je to ustanova kad tek tako nestanu pacijenti, odšetaju iz bolničkog kruga, a govori se da i on vegetira? Kažu mi da je sigurno još na Rabu, ali ja imam informacije da je viđen u autobusu broj 29 za Bakar. Pa ko je tu lud? Kako je mogao da ode s Raba, treba kupiti kartu za trajekt, treba negde otići sam. Kako? Rekli su da je procesno nesposoban, zato mu se i nije sudilo, nego mu je oduzeta poslovna sposobnost, smešten je u ustanovu i gde smo sada - u očajanju govori Šalov.

 

NAPADAČ OSLOBOĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA: Vapaj žrtve nikoga neće ostaviti ravnodušnim! (FOTO) (video)

 

Direktorka psihijatrijske bolnice na Rabu prim. dr. Vesna Šendula Jengić kaže da je Babić u poslednje vreme bio smešten na zatvorenom odeljenju s mogućnošću izlaza unutar bolničkog kruga.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

- U ove četiri godine nikada nije napuštao ni bolnički krug ni Rab. Njegov nestanak uočen je odmah i od tog trenutka je pokrenuta potraga za njim. Istog trenutka obaveštena je rapska policija, PU primorsko-goranska, ali i Gorska služba spašavanja. Takođe, pokrenuli smo internu istragu. Unutar prvog sata kad je nestao, dobijali smo dojave da je uočen na nekoliko mesta istovremeno, ali na žalost, to nije istina. Od trenutka kad je uočen njegov nestanak tražilo ga je tridesetak zaposlenih ove ustanove - rekla je direktorka bolnice.

 

IZBOLA MAJKU, PA ŠEST PUTA NOŽ ZARILA U SEBE: Pokušaj ubistva šokirao Banjaluku!

 

Babić je rođen 6. novembra 1953. godine u Tesliću, u Bosni i Hercegovini. Srednje je telesne građe, prosed i ima kestenjaste oči. Reč je o teže pokretnoj osobi, koja teže govori, a u trenutku nestanka imao je narandžastu majicu, kratke sivo-smeđe pantalonei plave patike.

 

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

 

Budući da dosadašnja potraga za njim nije dala rezultate, policija moli za pomoć građane. Sva korisna saznanja mogu anonimno dojaviti na telefon 192, najbližoj policijskoj stanici ili na adresu elektronske pošte primorsko-goranska@policija.hr.

 

RUS POBEGAO IZ ZATVORA: Izvukao se iz ćelije kroz otvor za hranu kao da je od GUME (VIDEO)

 

Poslednjih dana zabeležena su još dva bega opasnih osoba, doduše iz zatvora. U subotu je u Požegi, tokom dovođenja u tamošnji zatvor, iz policijskog vozila pobegao 33-godišnji Samir Kuduzović, državljanin BiH.

 

Prošlog vikenda iz zatvora u Sisku pobegao je Damir Šišaković i to pošto je "rastegao" rešetke na prozoru ćelije pa se provukao kroz njih. Ali, Šišaković koji je služio kaznu zbog pljačke kladionice, za manje od 48 sati uhvaćen je blizu jedne šume kod Malinske na otoku Krku.

 

Pogledajte i i ovaj TNOW prilog:

 

Watch video!

 

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA