Vučević povodom obnavljanja sportskih terena u OŠ "Žarko Zrenjanin": USPEH NAŠEG RADA MERIMO ZADOVOLJSTVOM GRAĐANA (FOTO)

Radovi su trajali nekoliko meseci, a sve je završeno u periodu letnjeg raspusta

  • 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je OŠ „Žarko Zrenjanin“ na Limanu 3, mestu na kojem su izvedeni radovi na parternom uređenju, sanirani su i postojeći sportski tereni koji su bili u veoma lošem stanju, a novim slojem asfalta presvučen je košarkaški teren. Pored toga, izgrađen je još jedan sportski teren za učenike nižih razreda, zamenjena je žičana ograda i postavljene su klupe u školskom dvorištu.

 

Gradonačelnik Novog Sada čestitao zlatnu medalju Borislavi Perić - Ranković

 

Takođe, izvršena je sanacija svih popločanih površina, tako da su ruinirane betonske ploče na platou u školskom dvorištu i na pešačkoj stazi zamenjene novim. Rekonstruisane su atletske staze uz ogradu školskog dvorišta, a izgrađen je i nedostajući deo pešačke staze uz sam objekat škole.

 

SADA ĆE BITI MESTA ZA SVU DECU: Otvoren novi vrtić u Sremskim Karlovcima (FOTO)

 

- Uspeh svih investicija Grada, u bilo kojoj oblasti i bilo kom obliku na teritoriji grada, merljiv je isključivo zadovoljstvom građana. Zato je ulaganje u školsko dvorište OŠ „Žarko Zrenjanin“ investicija od izuzetnog značaja, jer su najmlađi Novosađani ti koji su najzadovoljniji. Zahvaljujući udruženim naporima OŠ „Žarko Zrenjanin“, Mesne zajednice Liman 3, kao i sredstvima Grada Novog Sada, JP „Zavod za izgradnju grada“ uradilo je kompletno uređenje dvorišta te škole, počevši od sportskih terena, do uređenja zelenih površina, pa do pešačkih i trim staza. Celokupna investicija iznosi oko 15 miliona dinara, a to je samo nastavak investicionog ciklusa u predškolske i školske objekte. Nastavljamo sa intenzivnim ulaganjem u obrazovne ustanove na teritorji grada. U rebalansu koji predviđamo da će se naći pred odbornicima Skupštine Grada krajem septembra, naći će se i ozbiljno uvećan budžet za infrastrukturne radove u obrazovnim ustanovama grada. To smo u mogućnosti da radimo, samo zato što smo finansijski disciplinovani, odnosno jer ostvarujemo prihode i zahvaljujući tome možemo da ulažemo u budućnost - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Direktor škole Žarko Mušicki izrazio je veliku zahvalnost svima koji su učestvovali u projektu uređenja dvorišta i naglasio da je time rešen dugogodišnji problem.

 

- Sada je znatno olakšano održavanje sportskih aktivnosti za decu, a uloženo je prvenstveno u njihov bezbrižniji boravak na školskim odmorima. Radovi su trajali nekoliko meseci, a sve je završeno u periodu letnjeg raspusta – rekao je Žarko Mušicki.

 

JKP „Gradsko zelenilo“ obavilo je radove na orezivanju stabala i podizanju krošnji, a takođe je posejana trava na svim zelenim površinama u školskom dvorištu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doxa

    13. septembar 2016 | 15:54

    Majstore, šta ćemo sa infrastrukturom na sremskoj strani? Mi nismo novosađani?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA