Potpisan Protokol između Srbije i Francuske o osnivanju zajedničke kriminalističko-obaveštajne jedinice

Ta jedinica bi imala zadatak da u Srbiji i Francuskoj prikupi informacije o organizovanim kriminalnim grupama, da identifikuje njihove organizatore i pripadnike i da uspostavi zajedničke operativne aktivnosti

  • 0

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Francuske Nebojša Stefanović i Bernard Kaznev saglasili su se danas da je potrebna tešnja saradnje dve policije po pitanju migrantske krize i borbe protiv ilegalnih migracija, kao i u razmeni obaveštajnih podataka.

Stefanović i Kaznev su, tokom sastanka u Parizu, održanog u okviru zvanične posete srpske delegacije toj zemlji, potpisali i Protokol između dva ministarstva kojim je predviđeno osnivanje srpsko-francuske stalne kriminalističko-obaveštajne jedinice, čiji će osnovni zadatak biti borba protiv krijumčarenja oružja.

Prema potpisanom Protokolu, ta jednica bi imala zadatak da u Srbiji i Francuskoj prikupi informacije o organizovanim kriminalnim grupama, da identifikuje njihove organizatore i pripadnike i da uspostavi zajedničke operativne aktivnosti koje imaju za cilj njihovo razbijanje i zaplenu oružja.

Protokol je, navedeno je u saopštenju MUP-a, zaključen na osnovu Sporazuma o policijskoj saradnji između dve vlade.

Ministri unutrašnjih poslova na sastanku su istakli da je borba protiv terorizma jedan od prioritetnih zadataka u saradnji dve policije i zaključili da je u cilju efikasnog suprostavljanja ovoj pretnji potrebno unaprediti saradnju u oblasti razmene obaveštajnih podataka.

Stefanović je istakao da je saradnja srpske i francuske policije u toj oblasti neophodna u cilju smanjenja broja radikalizacije pojedinaca.

Na sastanku je razgovarano i o konkretnim aspektima saradnje u borbi protiv huliganizma, koja bi uključivala obuku pripadnika MUP Srbije, razmenu podataka u toj oblasti i brzoj komunikaciji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA