GDE JE PREVOZ TAKSIJEM LUKSUZ, A GDE DŽABA: U kom gradu u Srbiji se građani voze najjeftinije?

Start najmanje košta u Kraljevu i Smederevu - 50 dinara

  • 5

U kom gradu se Srbi voze taksijem za najmanje novca? Start je najjeftiniji u Kraljevu - 50 dinara. Svaki naredni kilometar je takođe 50, a sat čekanja je 400 dinara. Taksisti u Beogradu dnevno prime i do 15.000 poziva, dok, recimo, u Subotici i Kragujevcu poziva bude tek oko 2.000.

KAO NA DIVLJEM ZAPADU: U Novom Sadu razbojnici oteli TAKSISTKINJU i slupali joj auto

Kao i u Kraljevu, start je i u Smederevu 50 dinara, koliko košta i pređeni kilometar, ali i po tim cenama, taksisti nemaju previše posla. Zato mnogi od njih kruže ili se parkiraju u blizini autobuskih stajališta, gde nude prevoz po ceni autobuske karte, koji košta od 140 do 190 dinara, prenose beogradski mediji.

Cena prevoza u Novom Sadu i Beogradu nije menjana tri godine. Start u Novom Sadu je 70 dinara, dnevni pređeni kilometar - 52, a noćni 66 dinara.

- Prevoz iz centra grada do Petrovaradina ili Novog naselja kjošta oko 350 dinara. Za naselja koja se nalaze van grada, kao Bukovac, Futog ili Sremski Karlovci, cena je duplo veća - ističe jedna Novosađanka, koja se zbog posla, često vozi taksijem.

VOZILA SE TAKSIJEM OD BELGIJE DO BOSNE: Kad je trebalo da plati, taksista je POBESNEO!

Određivanje cene taksi vožnje zavisi i od toga koliko su nameti taksistima. Zarade od taksiranja nisu velike zbog nameta taksistima, bar kada je u pitanju glavni grad, dok su ti isti nameti znatno manji u ostatku Srbije. Dnevna zarada taksiste je 1.500 dinara, što mu preostane od zarađenih 4.500 dinara, pa kada oduzme troškove za gorivo i amortizaciju, ostane mala zarada.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako smatraju Subotičani, taksi se isplati za kraće vožnje.

- Od centra do Prozivke je oko 200 dinara, dok vožnja autobusom košta 90 dinara. Po istoj ceni autobusom mogu da stignem do naselja Aleksandrovo, što bi taksisti naplatili i tri puta više. Mogli bi da spuste cene, ali kada sam u žurbi, uvek zovem taksi - kaže jedna Subotičanka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Velja grobar

    15. septembar 2016 | 18:30

    Najjeftiniji je u Boru...Za 50din.se vozite kroz ceo grad...

  • ?????

    15. septembar 2016 | 19:38

    Šetnja...zdrava i štedi..

  • Nislija

    15. septembar 2016 | 19:04

    U Nisu a verujem i u vecini gradova taxi sluzba je zakonski obavezna da se naplacuje statutom grada. Tako da taksisti nikako ne mogu sami da odredjuju cenu. Inace da mogu to bi bilo dobro kao konkurencija i cene bi padale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA