≫ 

"Draga Barbara, mi te i dalje čekamo": Učenici iz njene škole pomno prate akciju u ledenoj Tisi (FOTO)

- Reč je o dobroj učenici i dobrom detetu, kako mi je rekao odeljenskog starešina koji je vodio prvi razred, Barbara je bila više povučena devojčica. Ovo je zaista velika tragedija - zaključuje direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Senti Kornel Tot

  • 4
Tisa, Senta, davljenje, Barbara Vitez, spasilačka ekipa, rečna policija Foto: Telegraf

U potragu sa telom Barbare Vitez , petnaestogodišnje devojčice iz Sente koja je spletom nesretnih okolnosti pala sa senćanskog mosta u hladnu i mutnu reku Tisu već nekoliko dana tragaju najbolje spasilačke jedinice Žandarmerije i tim „Tisa“ iz Sente a koordinisanu i dobro pripremljenu akciju timova danas su posmatrali i učenici Ekonomsko-trgovinske škole koju je ona pohađala.

DRAMA NA TISI: Maloletna devojčica i dalje izgubljena u mračnoj dubini mutne reke

Na šetalištu u blizini obale nekoliko učenika posmatralo je reku i sa zebnjom očekivalo da li će se telo njihove školske drugarice pojaviti:

- Jako smo zabrinuti i uplašeni. Ovo je velika tragedija - kažu za Telegraf.rs učenici trećeg razreda Ekonomsko-trgovinske škole.

Neki su Barbaru i poznavali. Kažu da je bila tiha i nenametljiva devojčica, dobar učenik i još uvek se pitaju šta su njihovi vršnjaci radili ispod mosta?!

Za Barbarom cela škola tuguje. Juče je na Fejsbuk stranici Ekonomske škole osvanuo natpis “Draga Barbara, mi te u ponedeljak ujutru i dalje čekamo! Tvoji drugari i profesori."

Direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Senti, Kornel Tot ganut je ovim tragičnim događajem:

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

NESTALA U TISI POSLE TREĆEG IZLASKA U GRAD: Misterija Barbarinog pada u reku, i dalje traje potraga za devojčicom

- Dok se ne nađe Barbarino telo nećemo izlaziti ni sa kakvim komentarima. Mogu samo da kažam da je reč o dobroj učenici i dobrom detetu, kako mi je saopšteno od strane odeljenskog starešine koji je vodio 1.razred, Barabara je bila više povučena devojčica. Ovo je zaista velika tragedija - zaključuje Tot.

Da se ovakve i slične tragedije više ne bi dešavale, nakon ovog nesretnog slučaja pokrenuta je akcija Spasilačkog tima „Tisa“ i Centra za socijalni rad iz Sente u koju će biti uključeni svi roditelji i deca kako bi međusobno sarađivali i kako bi se deca poveravala kuda odlaze, gde i sa kim provode svoje slobodno vreme kada nisu u školi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

VERUJU DA JE BARBARU NEKO GURNUO SA MOSTA: Roditelji devojčice koja je upala u Tisu neutešni

Ljubica Nikolić Verikis, v.d. direktor Centra za socijalni rad, kaže da će zajednička akcija delovati preventivno i na decu i na roditelje kako se ovake tragedije ne bi dešavale:

- Apelujem na širu javnost posebno na roditelje da kvalitetno provode vreme sa svojom decom, ali apelujemo i na decu da je adolescensko doba najnemirniji period života i da nekad bezazleni nestašluci mogu prerasti u tragediju - kaže Nikolić Verikis.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Nandor Baranji, predsednik Spasilačkog tima „Tisa“ objasnio nam je da opsežna potraga za telom devojčice traje od petka, od dana nesreće:

- Uz pomoć jedinica Žandarmerije koji zaranjaju od ponedeljka, sonarom je pretraženo dno reke na mestu gde je pala, ali i rečno dno 100 metara nizvodno. Danas su se razmatrale mogućnosti da li je dno ravno i da li su struje jake. Ukoliko se ne pronađe telo, prema našoj proceni ono bi trebalo da ispliva - kaže Baranji.

Foto: Lična arhiva Foto: Lična arhiva

TRAJE DRAMA U TISI: Ronioci idu i do 22 metra u dubinu, Barbarinog tela još nema (FOTO)

Do zaključenja ovog teksta, telo Barbare Vitez još uvek nije pronađeno. Akcija traganja za telom nesretne devojčice biće nastavljena uz pomoć Ronilačke jedinice Žandarmerije i Spasilačkog tima „Tisa“.

(Dragana Starčević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    29. novembar 2016 | 19:40

    Jadno dete....samo da je nadju....tuzno....tako mlada ...buducnost je bila pred njom a jedan trenutak sve prekinuo...

  • Delije Čikago

    29. novembar 2016 | 20:23

    Kako je lepa ova devojčica, srce kida.

  • Dušan

    29. novembar 2016 | 19:49

    Šta reći nego užas ,kako olako gubimo decu ,zašto i dokle ?????=!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA