≫ 

Humani načelnik iz BiH se odrekao para za doček Nove godine, opština ih daje za lečenje bolesnog dečaka (FOTO)

Ovakva humanost kod političara je potpuna retkost

  • 3

Načelnik Opštine Kakanj Nermin Mandra je odlučio da novac planiran za troškove noćnog programa dočeka Nove godine na otvorenom uplati u svrhu lečenja malenog Evelina Alajbegovića.

Zapalio društvene mreže: Zanemećete kada vidite šta je petogodišnjak iz Trebinja tražio od Deda Mraza

Takođe, opština je odlučila i da se u okviru dočeka Nove godine organizuje samo dnevni program namenjen deci.

– Shvatajući činjenicu da su hitno potrebna novčana sredstva za operaciju našeg sugrađanina sedmogodišnjeg dečaka Evelina Alajbegovića, uvažavajući stavove građana sa kojima se konsultovao putem Fejsbuk profila Opštine Kakanj, načelnik Nermin Mandra je odlučio da se novčani iznos planiran za troškove noćnog programa dočeka Nove 2017. godine na otvorenom uplati u svrhu lečenja Evelina Alajbegovića – prenela je jutros službena stranica Opštine Kakanj.

Naime, na stranici opštine Kakanj sugrađanima je postavljeno pitanje da li žele da se na trgu organizuje doček s obzirom na to da će tada svi putevi voditi u Sarajevo gde će nastupati Dino Merlin, većina građana je glasala da bi radije da opština taj novac uloži u nešto korisnije.

Alajbegović ima tumor na mozgu i celokupna zajednica se uključila u sakupljanje novca za njegovo lečenje. Volonteri skupljaju novac na ulicama, uključile su se nevladine organizacije, privrednici skupljaju novac. Dobar deo sredstava je već sakupljen.

Akcija traje, a uključene su i škole. Pojedini fakulteti u Sarajevu i Tuzli su se priključili akciji sakupljanja novčane pomoći, a uskoro će to uraditi i privrednici iz ovog kraja BiH.

Operativni zahvat će biti izveden u Nemačkoj, a koštaće 130.000 KM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    7. decembar 2016 | 03:29

    Platiti operaciju 130.000 maraka koja nista ne garantuje je nevidjena glupost. Provedite terapiju sa sodom bikarbonom i petrolejom a novac sacuvajte za sirotinju koja nema sta da jede.

  • mama

    8. decembar 2016 | 07:50

    Dobro je pomoci druge u toku posta sad koliko je ovaj slucaj pametan neznam ili da su pomogli svima... Ugledajte se na ovakve ljude pomazite onima koji nemaju bar malo koliko vi mozete i Bog ce vam vratiti trostruko sigurna sam probajte

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA