VALENTIN INCKO PORUČIO: Melanija je kao tinejdžerka doživela napad JNA u Sloveniji, setiće se ko je napao BiH

Prema njegovim rečima, još prilikom osnivanja RS "postojala je ideja diskriminacije drugih, to jest onih koji nisu Srbi"

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko smatra da je predsednik RS Milorad Dodik, kada je reč o pravosuđu u BiH, već prekoračio "crvenu liniju" i "izašao iz državne zajednice". Takođe se osvrnuo i na pobedu Donalda Trampa na američki izborima i istakao šta to po njegovom mišljenju znači za BiH.

 

DODIK PORUČIO: Ne zanimaju me frustracije Valentina Incka

 

On je, u intervjuu bečkom dnevniku "Standard", objasnio da secesija prestavlja tu "crvenu liniju", a da je Dodik nju, kada je reč o pravosuđu, prekoračio, prenosi Faktor.ba.

 

Podsetio je da Dodik nije došao na saslušanje kod državnog tužioca, a da je u slučaju odluke Suda BiH da vojnu imovinu u Han Pijesku prepiše Ministarstvu odbrane BiH, Dodik rekao da to neće dozvoliti, jer se radi o svetoj srpskoj zemlji. To sve predstavlja izlazak iz državne zajednice, podvlači Incko.

 

Prema njegovim rečima, "crvena linija" prekoračena je i kada je Narodna skupština RS nedavno odlikovala Biljanu Plavšić, Momčila Krajišnika i Radovana Karadžića.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

- To je kao da se priznanja daju Hitleru ili Pol Potu - kaže on.

 

Incko je potvrdio da nije mogao da iskoristiti Bonska ovlašćenja protiv referenduma u RS, jer nije imao podršku međunarodne zajednice.

 

- U primeni nadležnosti nemam apsolutnu podršku. Međutim, po pitanju referenduma nisam želio slabiti Ustavni sud BiH. On je dva puta donio odluku da je referendum nelegalan i ishod nevažeći - kaže on.

 

Incko je kazao da se oseća, ponekad, napušten od međunarodne zajednice, prenose Vijesti.ba.

 

- Radije bih se odrekao svojih primanja da mogu raditi slobodno, nego što dobro zarađujem, a imam vezane ruke. Želio bih rado nametnuti zakon protiv govora mržnje, negiranja genocida i holokausta. Negiranje genocida je kao so na rane ljudi u zemlji, jer su sećanja na rat potpuno sveža - ukazao je on.

 

Što se tiče proslave 9. januara u RS, Incko je uveren da će biti velikog slavlja, koje će trajati 24 sata.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

MELANIJA UPOZORILA SLOVENCE: Nemojte da koristite moj lik i delo za PROFIT!

 

- Naravno, neću ići tamo - poručuje Incko.

 

Prema njegovim rečima, još prilikom osnivanja RS "postojala je ideja diskriminacije drugih, to jest onih koji nisu Srbi".

 

Na pitanje šta znači za BiH pobeda Donalda Trampa za predsednika SAD, on je rekao da je njegova teza da se zemlja, na svu sreću, integriše u pravcu EU, ali dezintegriše "kod kuće".

 

- Kada je izabran Tramp slavili su Srbi. Navodno mnogi Srbi šalju poklone. Međutim ne verujem da će se Trump lično interesovati za male zemlje. Američka politika će ostati ista. Ima poznatih republikanskih senatora, koji su deset ili 20 puta bili u BiH, i koji će paziti da ostane očuvan teritorijalni integritet i suverenitet zemlje - uveren je on.

 

Istovremeno, on kaže da je drugi faktor Melanija Knaus, koja je kao tinejdžer doživela napad JNA u Sloveniji i koja će se setiti i na to ko je napao BiH.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasa

    23. decembar 2016 | 14:16

    I moja deca se kao tinedzeri, doziveli napad NATO u Srbiji i setice se ko je napao Srbiju.

  • Miroslav

    23. decembar 2016 | 15:04

    Idi tamo odakle si dosao, pa tamo pametuj, uzimas ogromne pare i zavadjas napaceni narod, sto niste uticali na rast privrede i zaposlenosti u bivsoj Jugoslaviji, kako te nije sramota tolike pare da primas i ismijavas neduzan svet, ti si baraba svetska , covek bez , karaktera i srama , idi iz ove napacene zemlje i daj tvoja primanja za razvoj nezaposlenosti ili za decu nezbrinutu i penzionere koje kradete godinama , to sve radis ti i tvoji nalogodavci....sram te bilo, ovo govorim u ime celog naroda bivse Jugoslavije koju ste rasturili a koja je bila deset puta naprednija i razvijenija od tvoje zemlje iz koje si..,toliko od mene

  • Ko je koga napao sta lupeta ova budala?

    23. decembar 2016 | 20:52

    Kao prvo Srbija nikoga nije napala.Tada je postojala Socijalisticka Federativna Republika Juogslavija i njena legitimna armija JNA koja se nalazila na teritorijama svih republika ukljucujuci i Sloveniju,Hrvatsku,Bosnu,Srbiju,Makedoniju...Jugoslovenska Narodna Armija je samo pokusala da spreci secesiju i cepanje tadasnje Jugoslavije i kada je videla da to ne vredi pocela je da se povlaci.Srpski kadar koji je postojao u tadasnjoj vojsci pokusao je da na teritorijama na kojima su ziveli Srbi sto ukljcuje teritoriju Hrvatske i Bosne osigura opstanak tom narodu u vojnoj pomoci.A to isto su uradili i delovi Hrvatskih glavesina koji su bili pripadnici iste te JNA samo obrnuto zauzimajuci i napadajuci kasarne isto tako i u Bosni i tako je krenuo raspad bivse velike Jugoslavije.Ovaj covek lupeta glupossti i za ovo treba mu uruciti diplomatsku notu zbog uvrede casti vredjanja jednog naroda.S tim da rat u bivsoj Jugoslaviji je okarakterisan kao gradjanski rat a ne osvajacki rat i zobg takve zmaene teza ovaj covek mora biti upozoren na ton i izrazavanje.Treba mu se malo stati na rep i malo skrtiti jezicina da nebi vise lupetao i davao ovako bezobrazne izjave jer time samo podize tenziju svaljujuci krivicu na jedan narod u ovom pitanju Srbe.Bolje bi mu bilo da povede racuna kako se izrazava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA