Telo bivšeg hrvatskog novinara pronađeno u Savi: Ne zna se zašto je nestao pre 10 dana

Obdukcijom je utvrđeno da je reč o Dariju Plenči (62), bivšem uredniku nedeljnika Arena i Gloria

  • 0

Policija je u Savi, uz severnu obalu u Hrvatskoj pronašla beživotno telo. Obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku utvrđeno je da je reč o Dariju Plenči (62), bivšem uredniku nedeljnika Arena i Gloria, koji je pod misterioznim okolnostima nestao pre 10 dana.

 

NESTAO POLICAJAC IVAN IZ ZAGREBA: Posle noćne smene mu se gubi svaki trag (FOTO)

 

Poslednji signal mobilnog lociran je u Zapruđu, a njegova supruga Žarka okrenula je sve moguće brojeve telefona kako bi ga pronašla i celo naselje oblepila plakatima. Prema prvim informacijama, na telu nema znakova nasilne smrti, ali rezultati obdukcije otkriće tačan uzrok. Supruga je navela da nije odavao utisak da ga nešto muči.

 

Ona je čim joj je suprug nestao rekla da sumnja "da je nad njim počinjen nekakav zločin".

 

- Njegov mobilni zadnji put je lociran na području Novog Zagreba, tačnije u Zapruđu, gde njegov otac ima stan. Na dan kada je nestao, u subotu popili smo kafu ujutro. Ja sam otišla na pijacu, a kad sam se vratila kući nisam ga zatekla. Čuli smo se u 9.28 sati i rekao mi je da je otišao da kupi cigarete i malo prošeta. Njegov otac kod nas je bio na nezi tri meseca i trebalo je da se vratiti u svoj stan u Zapruđe. Supruga sam opet zvala oko 10.20, ali mobilni mu je bio nedostupan.

 

Foto: Wikipedia/Srđan Popović

Foto: Wikipedia/Srđan Popović

 

- Takvo ponašanje nije uobičajeno za njega jer uvek međusobno znamo za svaki korak, i nikad ne izlazi s praznom baterijom. U 14 sati sam prijavila nestanak i paralelno smo zvali bolnice, sve prijatelje... ali ništa - ispričala je za medije Žarka Plenča.

 

Policija je otišla i do stana u vlasništvu oca nestalog, ali u njemu nisu zatekli nikog. Ipak, uočen je jedan sitni detalj.

 

- U stanu s policijom na Meštrovićevom trgu bile su komšije i nećak. Na vratima između vrata i štoka uočen je jedan predmet o kojem ne bih dok potraga traje. U zgradu u Zapruđu u kojoj je stan mog svekra dolaze sumnjive osobe koje se okupljaju u zajedničkim prostorijama ulaza i svi su stanari zbog toga zabrinuti baš kao i zbog činjenice da je ulaz prepun podstanara o kojima niko ništa ne zna - izjavila je Žarka Plenča.

 

(Telegraf.rs / Jutarnji)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA