≫ 

VOZAČI, BEZ PREKE POTREBE NE KREĆITE NA PUT: Obustava saobraćaja za teretna vozila na ovim deonicama

Apleuje se na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimske pneumatike i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu

  • 3

Usled snežnih nanosa obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila na državnom putu I B reda broj 21, preko Iriškog Venca, saopštilo je jutros JP "Putevi Srbije".

KRŠ I LOM: Da li ste videli lančani sudar sa više od 100 VOZILA? (VIDEO)

POLARNI UDAR U SRBIJI: U Nišu sve hladnije, zabrana saobraćaja od Aleksinca do Leskovca i dalje na snazi (FOTO)

To preduzeće apleuje na sve učesnike u saobraćaju da koriste zimske pneumatike i lance, poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Sneg povremeno umerenog inteziteta pada u većini krajeva Srbije sem na jugoistoku zemlje, gde padavina trenutno nema, a na važnijim magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja.

Putevi u nižim predelima su očišćeni u punoj svojoj širini, ali vozači moraju računati sa snegom kojeg ima mestimično između jedan i tri centimetra, dok u planinskim predelima snega ima na kolovozu i preko pet santimetra, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Veliku opasnost u saobraćaju predstavljaju niske temperature koje se kreću u rasponu od 17 do 8 podeoka ispod nule, jer svaka vlažna deonica predstavlja potencijalu opasnost od poledice ili stvaranje leda.

Ispod novoformiranog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama nalazi se led na putu, zato iz AMS S upućuju apel vozačima da voze krajnje oprezno, poštuju sva ograničenja u vožnji i sve saobraćajne propise.

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije.

Otežan saobraćaj očekuje vozače i na putevima na području Peštera, Sjenice i Ivanjice na kojima treba koristiti isključivo glavne magitralne i regionalne pravce. Na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima i to uglavnom na putevima, II i III prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Vranja, Niša, Kuršumlije, Leskovca, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kruševca.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smajli

    11. januar 2017 | 08:21

    Za promenu mogli bi malo da ciste ulice. Juče sam prosao oko pola sedam od b.kose do dedinja preko novog mosta snega koliko volis,a ni jedno vozilo za čiscenje snega nisam video. Ista prica i jutros idem ulicom J.Gagarina ni jednog cistaca nema. Očemu se ovde radi?????

  • Miki

    11. januar 2017 | 15:19

    Auto put Nis Alelsinac odlican.Aleksinac do Bovanskog jezera odlicno ociscen.Sokobanjski deo u uzasnom stanju.Prema Knjazevcu takodje uzas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA