≫ 

"Samo Božja ruka može da naslika takav prizor": Najviše snega u poslednjih 10 godina na Svetoj Gori, Hilandar ostavlja bez daha (FOTO) (VIDEO)

Po rečima hilandarskih monaha, ovo je najveće količina snega koji je u poslednjih 10 godina prekrio Svetu Goru

  • 5

Ledeni talas koji je obuhvatio celu Evropu stigao je i na Svetu Goru, a ovo je najveća količina snega koja je napadala kod Hilandara u poslednjih 10 godina. 

POSETA OD ISTORIJSKOG ZNAČAJA: Patrijarh Irinej ide u Hilandar

Fejsbuk i Instagram korisnici koji su imali prilike da vide Hilandar pod snegom, podelili su fotografije na internetu, a prizori su fantastični.

Po rečima hilandarskih monaha, ovo je najveće količina snega koji je u poslednjih 10 godina prekrio Svetu Goru, piše na svom Fejsbuk profilu Nikana.

Hilandar predstavlja jedno od najznačajnijih središta srpske kulture i duhovnosti. Kroz vekove, relativno zaštićen od napada i pljačkanja, u sigurnosti Svete gore Atonske i njene autonomije, bio je pošteđen sudbine koja je zadesila skoro sve druge srpske manastire.

U Hilandaru je očuvana najbogatija kolekcija originalnih starih rukopisa, ikona, fresaka, tako da on u današnje vreme predstavlja najznačajniju riznicu srpske srednjovekovne kulture uopšte.

Prelepe fotografije manastira zavejanog snegom izazvale su brojne komentare na društvenim mrežama. Mnogi su komentarisali da "samo Božja ruka može da naslika takav prizor" i zaista, kada pogledate fotografije sigurno ćete se složiti da ovde bajkovitosti ne manjka.

Pogledajte video:

 

#hilandar #snow #agion_oros #agionoros #greece

A video posted by Nikola Gavrilović (@mreyefromthesky) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    11. januar 2017 | 13:54

    Ne kaze se na Hilandaru nego u Hilandaru . Moze da se kaze na Svetoj Gori (Atos ) . Hilanadar je samo jedan od 26 manastira na Atosu . Nemoze se reci na manastiru vec u manastiru .

  • =UNDERTAKER=

    11. januar 2017 | 13:30

    I u mom rodnom selu je isto tako lepo. Mozda cak i lepse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA