≫ 

Zabelela se Dalmacija, najhladnije jutro u zadnjih nekoliko decenija: Sneg pao u Dubrovniku prvi put posle 8 godina (VIDEO)

Kod mesta Slano, autobus s putnicima sleteo je s puta i u toj nesreći je povređen vozač

  • 6

Prava zima stigla je i u Dalmaciju, u Dubrovniku su od srede na snazi zimski uslovi, a sneg je napadao u noći između utorka i srede prvi put posle 8 godina u ovom primorskom gradu.

BALKANU PRETI POLARNA ZIMA: Najavljuju ledeni talas, oluje i orkanske bure, u ovoj zemlji biće najhladnije (FOTO)

Sneg je napadao u sredu ujutru u velikom delu južne Dalmacije, a padavina je bilo čak i u dolini Neretve, na Pelješcu na vrgoračkom području, Makarskoj, omiškom zaleđu, pa i na delovima ostrva Hvara. Posle više godina sneg je pao i na ostrvu Mljet.

Sneg je stigao sa juga, a najviše snega ima na području Dubrovnika. U sedam sati ujutru u Dubrovniku je bilo 3 cm snega, a Konavle ga od 8 časova mere više od 5 centimetara. Zabeleo se i Cavtat.

Građane upozoravaju da prilikom vožnje koriste zimsku opremu i pozivaju na povećan oprez prilikom kretanja.

Dubrovački javni prevoznik "Libertas" radi otežano i van voznog reda.

Kod mesta Slano, autobus s putnicima sleteo je s puta i u toj nesreći je povređen vozač. Na Jadranskoj magistrali kod Slanog vozi se usporeno, jednom trakom, izveštava HAK. U sedam časova ujutru u Dubrovniku je bilo 3,2 stepena ispod nule, a poslednji put je sneg u ovom gradu pao 2009. godine.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    11. januar 2017 | 12:17

    Na vijesti iz Srbije hrvati na njihovim portalima uglavnom imaju uvredljive i negativne komentare.Hvala na informaciji.mene licno boli uvo za Dubrovnik i ostatak Ndh.

  • Mire

    11. januar 2017 | 19:53

    Cuo sam da ce u dubrovniku biti temperatura ispod minus70 ,bice mi drago posmatrati ustaske carolija na toj finoj temperaturi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA