Dok bolesna deca sede u čekaonici, lekari slave slavu u Domu zdravlja (FOTO)

- Smatram da treba imati sekularno zdravstvo, ali se pre desetak godina desilo da je nekoliko radnika ambulante u par godina naprasno umrlo i onda su se svi zabrinuli i pala je odluka da se osvešta ambulanta i uvede slava - rekla je domaćica slave i lekarka u niškoj ambulanti Rasadnik

  • 15

Roditelji koji su svoju bolesnu decu početkom nedelje doveli na lekarski pregled u nišku zdravstvenu stanicu Rasadnik, neprijatno su se iznenadili jer su u čekaonici zatekli slavsku atmosferu, a prostorijom je dominirao sto sa već postavljenim tanjirima, slavskim kolačem, žitom, vinom i svećom!

 

Celog života postite sredom i petkom, a ne znate da je baš ove srede, 11. januara post STROGO ZABRANJEN!

 

Domaćica slave je lekarka Radmila Popović, koja je za Južne vesti rekla da zaposleni u ambulanti "nemaju drugu prostoriju za ovu priliku", te da već desetak godina proslavljaju Sabor Presvete Bogorodice jer im je u kratkom roku iznenada preminulo nekoliko kolega.

 

- Smatram da treba imati sekularno zdravstvo, ali se pre desetak godina desilo da je nekoliko radnika ambulante u par godina naprasno umrlo i onda su se svi zabrinuli i pala je odluka da se osvešta ambulanta i uvede slava - rekla je ona za ovaj portal i dodala da doktori donose hranu od kuće.

 

 

Njihov postupak možda ne bi bio sporan, da sto nije postavljen u radno vreme, dok su pristizali najmlađi pacijenti zaraženi virusom i gripom.

 

 

- U vreme gripa i virusa na dečjem odeljenju ambulante Rasadnik ljudi postavili stolove u čekaonici da slave slavu. I ne bi bio problem da nisu skratili svoje radno vreme do 13 sati umesto do 14.30. Naravno, vraćali su ljude sa bolesnom decom. Bruka. Nigde u ambulanti nije bilo broja telefona zaštitnika pacijenata inače bih i njega zvao – kazao je M. J. za Južne vesti.

 

 

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan je na društvenim mrežama okačio fotografije sa slave i čestitao slavu lekarima koji rade u ambulanti na čijem je čelu.

 

Ipak, on tvrdi da lekari slavu nisu proslavili u čekaonici, već u sali.

 

- Sve je sat vremena trajalo, niko nije čekao red, slava je bila, druga smena je radila. Nije u čekaonici, vi loše vidite – objasnio je Jerkan.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atina

    12. januar 2017 | 01:56

    Moze da slavi ko sta hoce, ali van radnog mesta i van radnog vremena!

  • Sosss

    11. januar 2017 | 14:08

    Obezbeđenje sedi i gleda tv,dok deca moraju da rade njihov posao

  • Brale

    11. januar 2017 | 14:06

    Doktori i Popovi= lopovi. Slično se sličnom raduje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA