U NATO se silom uvlače Crna Gora, BiH, Makedonija: Sekretar Saveta za bezbednost Rusije o potezima Alijanse

- Konsolidovani napori Zapada između ostalog, usmereni su na podrivanje procesa integracije uz učešćee naše zemlje, devalvaciju ideje ''ruskog sveta'' u celini, što ugrožva bezbednost ne samo Rusije, već i jednog broja zemalja - rekao je Patrušev

  • 12

Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je danas da je postavljen stalan kurs dalje ekspanzije NATO koji nastoji da u Alijansu silom uvuče Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu.

Trampov šef Pentagona: Putin pokušava da razbije NATO!

On je u intervjuu za "Rosiskaju gazetu" rekao da postoje kontinuirani napori da se razmeste elementi američkog globalnog nuklearnog štita u Evropi i američkog antiraketnog šitema u Južnoj Koreji, prenosi Tass.

- Konsolidovani napori Zapada između ostalog, usmereni su na podrivanje procesa integracije uz učešćee naše zemlje, devalvaciju ideje ''ruskog sveta'' u celini, što ugrožva bezbednost ne samo Rusije, već i jednog broja zemalja - rekao je Patrušev.

On je rekao da izbor Donalda Trampa za predsednika SAD ne znači suštinsku promenu u rusko-američkim odnosima.

- Ne gajimo iluzije o skorom slabljenju mera strateškog odvraćanja Rusije - rekao je on i dodao da postoji određeni prostor za konstruktivnu saradnju sa SAD u oblasti borbe protiv terorizma, informacione bezbednosti i u nekim drugim poljima.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wien

    15. januar 2017 | 19:25

    Republika Srpska nece nikada pristati i potpisati...a bez nas ne moze ni Bosna..

  • Imenjak

    15. januar 2017 | 19:33

    Jel to onaj sto je odveo preko noci ubice Mila Djukanovica

  • sasa

    15. januar 2017 | 20:35

    Kaze Petrusev da Amerika dstabilizuje odredjene zemlje? Ok, to je tacno, ali ti si covece pre emsc dana dosao da odvedes dvojicu Rusa koji su trebali da sruse Vladu u Crnoj Gori, tako sto su trebali da ubiju Premijera? Kamo srece da i nas uteraju u NATO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA