≫ 

Horor u Obrenovcu: Migranti pokušali da otmu bebu ženi iz kolica, pred dva maloletna deteta?!

- Dragi građani, dragi predsedniče Miroslave Čučkoviću, pre sat vremena u Nemanjinoj ulici migranti su pokušali da otmu kolica sa bebom ženi u prisustvu još dva mala deteta - napisao je ujak bebe Predrag Velimirović na Fejsbuku

  • 57

U Obrenovcu juče u kasnim popodnevnim popodnevnim satima desio se prvi veliki incident otkad su pre nekoliko dana u napuštenu kasarnu u ovom gradu smešteni migranti, koji su prethodnih nedelja boravili u srušenim zgradama i hangarima u centru Beograda. Migranti su pokušali da otmu bebu u kolicima u Nemanjinoj ulici.

BARBARU VITEZ (15) TRAŽIĆE INTERPOL: Roditelji devojčice veruju da je oteta i odvedena iz Srbije

SVE JE BILO INSCENIRANO? Podnete krivične prijave zbog LAŽNE OTMICE U LAZAREVCU!

Brzinom munje na društvenim mrežama deljena je objava jednog Obrenovčanina koji je alarmirao javnost posle pokušaja otmice bebe u kolicima, a koju su, prema njegovim rečima, pokušali da otmu gosti grada koji je pre nešto više od dve godine praktično razoren u poplavama.

- Dragi građani, dragi predsedniče Miroslave Čučkoviću, pre sat vremena u Nemanjinoj ulici migranti su pokušali da otmu kolica sa bebom ženi u prisustvu još dva mala deteta. Igrom slučaja ta žena je moja sestra, a deca su moja. I sad ja vas pitam šta da nismo uspeli da ih sprečimo - napisao je na svom Fejsbuk profilu Predrag Velimirović, ujak bebe i otac dece koja su takođe bila ugrožena.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

U nameri da dođemo da zvanične izjave pozvali smo Predraga, ali njemu je bio isključen telefon pošto je bio u policijskoj stanici uz svoju sestru koja je davala izjavu, što je tokom noći potvrdio novom objavom na popularnoj društvenoj mreži.

- Trenutno se nalazimo u policijskoj stanici Obrenovac, zajedno sa predsednikom opštine Miroslavom Čučkovićem, gde moja sestra daje iskaz za tužilastvo kako bi se ovaj nemili događaj rešio i kako ubuduće naši sugrađani ne bi imali slične probleme.

Da se zaista i desilo sve što je Predrag napisao potvrdile su i reči predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića, koji je pokušao da smiri sugrađane objavom na Tviteru. - Bes koji osećam kao roditelj dok sam uz porodicu Blažić, koji osećate svi, ne sme pobediti razum. Uveravam Vas da će počinioci dela biti najstrože kažnjeni u skladu sa zakonima Republike Srbije. Takođe, pojačane snage policije biće garant bezbednosti građanima Obrenovca. Trenutno je u toku davanje iskaza Ane Blažić o nemilom događaju u policiji. Biće pregledan i snimak sa menjačnice kod koje se događaj desio i nakon toga adekvatna reakcija Višeg tužilaštva jer su vinovnici ovog dela maloletni - napisao je Čučković.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

U strahu od novih incidenata pojedini Obrenovčani su predložili samoorganizovanje kako bi predupredili da se nešto slično ponovi, a pojačane policijske snage i angažovanje helikoptera u ovoj beogradskoj prigradskoj Opštini, prema Čučkovićevim rečima, nemaju veze sa tim.

- Ministar policije me obavestio da su pojačane snage policijske brigade Beograda upućene u Obrenovac, kao i da su naleti helikoptera vojna vežba koja nema nikakve veze sa ovim događajem.

Na smirivanje strasti pozvao je i poznati obrenovački doktor Života Veljković, koji se oglasio neposredno pre predsednika Opštine.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

- Poštovani sugrađani, osećam potrebu da Vam se obratim i u ovim kasnim satima sa molbom da sačuvamo pribranost i mir uprkos alarmantnim vestima koje su preplavile mreže. Po informacijama koje stižu, jedna porodica je bila ugrožena na najvandalskiji način, odnosno, dogodio se pokušaj otimanja kolica sa bebom od strane lica koji su prepoznati kao migranti. Dalje se tvrdi da je o tome obaveštena i policija i da je na terenu ostvaren uvid u navedeni događaj. Dopiru glasine o pokušajima samoorganizovanja jednog dela sugrađana i ja ih molim da odustanu od takvih pokušaja.

(Telegraf.rs / vesti-online.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baba

    1. februar 2017 | 11:00

    Ma to sve treba proterati. Ko bi primo nas da moramo da bezimo. Oni su pobegli zato sto su imali s, cim a sta je sa onom sirotinjom sto su tamo ostali? Napolje sa ovima to su potajni teroristi!!!!

  • The Sun

    1. februar 2017 | 11:22

    Na glasanje da se stavi: IZBACITI SVE MIGRANTE IZ SRBIJE: dosta je bilo..sta jos treba od njih ocekivati!!! A sve muskarci koji su ratno sposobni...NAPOLJEEEEEEE

  • Andja

    1. februar 2017 | 11:22

    Ovo je strasno i upozorenje svima nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA