Prvi sastanak Putinove i Trampove desne ruke: Lavrov i Tilerson razgovarali o odnosima Rusije i SAD

Šef ruske diplomatije je rekao i da dve zemlje imaju "mnogo pitanja" o kojima treba da razgovaraju, izrazivši nadu da će uspostaviti "parametre buduće saradnje",

  • 2

Američki državni sekretar Reks Tilerson i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov prvi put su se danas sastali, što je ujedno i prvi kontakt "tet-a-tet" na najvišem nivou između dve zemlje otkako je Donald Tramp preuzeo dužnost predsednika SAD.

Državni sekretar SAD u Trampovo ime čestitao Kosovu godišnjicu "nezavisnosti"

Oni su se sastali na marginama konferencije ministara spoljnih poslova zemalja članica G20 u Bonu, prenosi AP.

Lavrov je na početku sastanka, na pitanje da li je Rusija zabrinuta zbog previranja u Trampovoj administraciji, rekao da je standardni stav Moskve da se "Rusija ne meša u unutrašnja pitanja drugih zemalja", prenosi AP.

Šef ruske diplomatije je rekao i da dve zemlje imaju "mnogo pitanja" o kojima treba da razgovaraju, izrazivši nadu da će uspostaviti "parametre buduće saradnje", navodi Rojters.

Najviše diplomate Rusije i SAD sastale su se nekoliko dana nakon što je Tramp zatražio ostavku svog ključnog savetnika za nacionalnu bezbednost, Majkla Flina, u jeku navoda o njegovim razgovorima s ruskim zvaničnicima, podseća britanska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbg

    16. februar 2017 | 17:08

    Lavrov sjajan čovek...ako nam neko pomogne on će. ..

  • Patriota

    16. februar 2017 | 17:10

    Bojim se da ce nas ovaj Tramp negativno iznenaditi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA