Jedan od najtraženijih džihadista je ubijen: Njegova poslednja poruka pred smrt uterala je strah u kosti vođama ISIS-a

Audio zapis koji je napravljen u decembru sa namerom da bude objavljen nakon njegove smrti, proširio se putem društvenih mreža kasno u sredu

  • 12

Jedan od najtraženijih francuskih džihadista navodno je ubijen u američkom vazdušnom napadu u blizini grada Mosula u Iraku, koji je pod kontrolom ISIS-a. Ovu vest je potvrdio Pentagon, kao i kanali na društvenim mrežama koje koristi ISIS.

Ubijen džihadista iz Gnjilana koji je pozivao na rat na Balkanu

Rašid Kasim rođen je 1987. godine. Majka mu je bila alžirskog, a otac jermenskog porekla. Bio je visoko profilisani član ekstremističke grupe i vrbovao je nove članove preko Fejsbuka.

Fransucke vlasti ga optužuju za ubistva nožem tokom 2016. godine. Žrtve su mu bili francuski policajac i njegova žena, kao i sveštenik kojem je odsekao glavu. Povezuju ga i sa velikim brojem drugih zavera.

Audio zapis koji je napravljen u decembru sa namerom da bude objavljen nakon njegove smrti, proširio se putem društvenih mreža kasno u sredu.

U poruci navodi da je mu je traženo da izvrši samoubilački napad, ali kritikuje ISIS-ove lidere zato što šalju svoje ljude na liniju fronta, a sami nisu spremni da urade isto. Takođe, moli svoje saborce da bolje tretiraju žene ubijenih u akciji, prenosi Independent.

U julu prošle godine kada je u Nici nastradalo 86 ljudi, a Kasim je objavio video gde je obezglavio jednog zarobljenika i gde poziva na još više napada protiv francuskih državljana.

On je bio meta napada američke koalicije u blizini Mosula na severu Iraka prošle nedelje, preneo je Pentagon.

U SAD i Francuskoj je potvrđeno da je Kasim ubijen 8. februara tokom napada.

TOTALNO UNIŠTENJE SVEGA ŠTO JE SVETO ČOVEČANSTVU: Džihadisti razrušili rimski teatar u Palmiri (VIDEO)

Visoki zvaničnik u kontra-terorističkim aktivnostima rekao je AFP-u da nije bilo "apsolutnih potvrda" o njegovoj smrti ali da je mogućnost zaista velika.

Kasim je postao radikalni islamista nakon putovanja u Alžir 2011. godine. Po povratku u Pariz zabranjeno mu je da ide u lokalne džamije zbog njegove nasilne retorike i umesto toga se okrenuo muzici i pisanju rep pesama sa naslovima poput "Ja sam terorista". Napustio je Francusku i otišao je u Siriju 2012. godine. Ženu i troje dece je poveo sa sobom.

Oko 240 ljudi je ubijeno u Francuskoj u napadima ISIS-a od početka 2015. godine.

Ova zemlja zajedno sa SAD učestvuje u napadima protiv ISIS-a na teritoriji Iraka i Sirije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    17. februar 2017 | 14:12

    Koji su to kromanjonci!

  • francuzi teroristi

    17. februar 2017 | 22:33

    zar nisu ono francusi pohitali prvi u Libiju da uvedu demokraciju i koji su medu najglasnijima podrzavali sve teroriste po siriji a i sire?!

  • Koala

    18. februar 2017 | 09:25

    Ja garantujem pravi vernik islama nece uzet otuzje u ruke a ovi taj neki toje sve sastavljeno od zla oca od gore majke i ovi koji su ih stvorili doslo vreme deva ubijaju svoje roditelje ni u Iraku ni u Siriji ni u Libiji nebi bilo ti islamista da ih zapad radi nafte nije stvorio i sta sad ja neznam moguli suditi decu sto ubijaju nikakve roditelje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA