Kamiondžija je stao radi kratke pauze. Nije primetio ništa neobično, ali je carinik, čim je video kamion, naslutio užas koji je u prikolici! (FOTO)

U pokušaju ilegalnog prelaska državne granice sprečeno je 15 državljana Avganistana i pet državljana Pakistana koji su otkriveni u tovarima osam kamiona

  • 2

Službenici carine i policije otkrili su tokom prazničnih dana 20 ilegalnih migranata na graničnim prelazima Šid i Batrovci ka Hrvatskoj, saopštila je Uprava carina.

 

Migranti se odomaćili u kućama po Srbiji: Dok je gledao televiziju, azilant mu ušao u kuću i istuširao se!

 

Kako je navedeno, u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice sprečeno je 15 državljana Avganistana i pet državljana Pakistana koji su otkriveni u tovarima osam kamiona na putu ka državama EU.

 

Najviše pokušaja zabeleženo je na graničnom prelazu Šid, gde je otkriveno 18 ilegalnih migranata, dok su dvojica pronađena na prelazu Batrovci.

 

Svi otkriveni migranti pokušavali su da pređu granicu na sličan način, sakrivajući se u tovarni deo kamiona, nakon što su oštetili carinsko obeležje i pokušali to da zakamufliraju.

 

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

 

Mahom su ulazili u tovare kamiona dok su vozači pravili obaveznu pauzu, a kasnije su neretko sami vozači prijavljivali sumnju da se u tovaru robe nalazi još nešto, jer su čuli glasove koji dopiru iz tovara ili su primetili tragove ulaženja u prikolice.

 

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

 

Reč je isključivo o mladićima, od kojih najstariji ima 30, a najmlađi 11 godina.

 

Većina kamiona u koje su se sakrivali uputila se ka Italiji, dok je jedan išao ka Nemačkoj, a bilo je i onih koji su transportovali robu u Hrvatsku i Sloveniju.

 

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

 

Carinici i policajci su ih otkrivali u najrazličitijim tovarima: među kutijama sanitarnih sredstava, paletama pločastog nameštaja, delovima za automobile.

 

U rolnama samolepljivih traka, plastičnim klemovima i kartonskim kutijama, ali i u tovaru šećera, pa čak i u jednom od novih putničkih automobila koji su iz Bugarske prevoženi u Italiju.

 

Iz Uprave carine podsećaju da je neposredno pred praznike, 13. i 14. februara, na istim prelazima bilo otkriveno 19 ilegalnih migranata koji su na sličan način pokušali da pređu državnu granicu i tako uđu u EU.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • amerika

    17. februar 2017 | 15:47

    Sto ih ne puste da idu, nego ih ostavljaju u srbiji, ovi glupi carinici za koga rade I primaju plate, mozda od eu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA