≫ 

Nezapamćeni skandal u BiH: Neko je otvorio jedno od zabranjenih pisama iz Haga, i to srpsko! (VIDEO)

- Ovo je neka vrsta silovanja nad srpskim političarima u institucijama. Meni je jasno odakle gospodinu Izetbegoviću ranije ovo pismo. Ako ljudima nije jasno da je ovo paralelizam, stvari prelaze liniju normalnosti - kazao je na početku obraćanja Mladen Ivanić

Iako su striktno dati uputi da se ide diplomatskim putem i da se koverta upućena Mladenu Ivaniću iz Međunarodnog suda u Hagu ne otvara dok ne dođe do njega, neko ju je ipak otvorio.

Izetbegovićev agent predao Hagu zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije za genocid

U15 sati je održana pres konferencija iz Ivanićevog kabineta, na kojoj se govorilo o sadržaju pisma, a i o svojevrsnom diplomatskom skandalu jer je pismo otvoreno iako su bile izričiti uputi da se pismo njemu uputi redovnim putem, a sve zbog nepoverenja u ambasadora BiH u Hagu, Miradu Čolaković.

Naime, Čolakovićeva je već ranije odbila da Međunarodnom sudu u Hagu uputi pismo koje je poslao Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH, a sve po nalogu bošnjačkog člana predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića, prenose Nezavisne.

Ivanić je ranije upozorio da njegovu kovertu niko ne sme da otvari s obzirom "na nedostatak poverenja".

- Razlog zbog kojeg se traži pojašnjenje je to što su zabunu stvorila privatna pisma g. Mladena Ivanića i g. Igora Crnatka, koja su oni uputili Sudu 13. jula 2016. i 3. februara 2017. godine, a u kojima pokušavaju da ospore legitimaciju agenta Softića - naveo je Izetbegović.

Foto: Tanjug/FENA Foto: Tanjug/FENA

Konferencija za štampu Mladena Ivanića

- Danas sam dobio pismo iz Međunarodnog suda pravde u Hagu, i na samom početku moram reći da zaista ovo što se događa prelazi svaki razum. Moje pismo je bilo otvoreno, moje pismo je jedino bilo otvoreno. Izetbegovićevo i Čovićevo je bilo zatvoreno.

- Ja pozivam sve razumne ljude u ovoj zemlji da shvate gde ovo vodi. Ovo je neka vrsta silovanja nad srpskim političarima u institucijama. Meni je jasno odakle gospodinu Izetbegoviću ranije ovo pismo. Ako ljudima nije jasno da je ovo paralelizam, stvari prelaze liniju normalnosti  - istakao je na početku obraćanja Mladen Ivanić.

Ivanić je na početku konferencije istakao da je zahtev za reviziju u Međunarodnom sudu u Hagu je stav jednog pojedinca, koji se zove Sakib Sotfić. Iza njega ne stoji ni Predsedništvo ni Parlament BiH.

- Videćete da se u pismu sud obraća Softiću kao bivšem agentu i ta kvalifikacija je sasvim jasna. On je bio u originalnom slučaju, pa zaključite sami šta sledi.

Ivanić je rekao da to nije BiH u koju veruje, i da će ključni potez biti na strani bošnjačkih političara.

- Ove stvari imaju duboki politički uticaj, podmetanje i varijante ove vrste. Otvaranje pisma nije prvi put, dešavalo se to i ranije. Podneću disciplinski postupak, videćemo šta će biti. Pretpostavljam da je pismo otvoreno u ambasadi, i tražiću opoziv ambasadora.

Ministarstvo spoljnih poslova BiH potvrdilo je da je kovertirana pošiljka, na ime predsedavajućeg Predsedništva BiH Mladena Ivanića iz Ambasade BiH u Hagu, stigla otvorena. U saopštenju tog resora se navodi, da je to otkriveno u procesu prijema i evidentiranja pošiljki, koje su stigle i na adrese bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BiH, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića.

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak je povodom uočenih nepravilnosti naložio pokretanje internih procedura utvrđivanja odgovornosti zaposlenih u MVP-u i Ambasadi BiH u Hagu, a predsedavajući Predsjedništva BiH će tim povodom se obratiti medijima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robin Hud

    28. februar 2017 | 14:49

    Nista od toga ! Neko je ubio srpskog svata na Bascarsiji devedesetih i...? Poceo je rat ! Neko je ( a sad se zna i ko ) pobio narod na Markelama, i ? Nista od tog ! Neko je pobio vojnike u Dobrovoljackoj i ...? Nista od tog ! Neko je sekao glave srbima i bosni, i ? Nista od tog ! Neko je pobio neduznu mladost u Tuzli, i ? Nista od tog ? Neko je u Kazane bacio 5.000 srba u Sarajevu, i ? Nista od tog ! Neko je zatvarao, mucio i klao srbe u hangarima i kazamatima sirom Bosne, i ? Nista od tog ! Neko je silovao hiljade devojcica, samo zato sto su srpkinje, i ? Nista od tog ! Neko je pobio srbe uz Drinu, hiljade nejaci, i ? Nista od tog ! Neko je bombardovao i srbe u Bosni i Srbiju, i ? Nista od tog ! A ZNAMO KO !!! NE ZABORAVIMO !!!

  • Bokan

    28. februar 2017 | 17:20

    Kada Takozvana.RS dobije Konzulat što neće nikad biti mogobi se ljutiti A sad samo neka šuti.

  • Cobu

    28. februar 2017 | 15:30

    nije namjerno to je stvar navike ja kao bosnjak to znam naucili ljudi otvarat na konkursima za radna mjesta budjetska jer svi iz sda su u upravnim odborima tako komsije bosanski pravoslavci halalite oprostite nije to bila namjera

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA