≫ 

Lazar 3 je srpsko vojno čudo: Britanci oduševljeni gigantom od 26.000 kilograma (FOTO)

Na osnovnu verziju "Lazara 3" moguće je ugraditi različite sisteme naoružanja

  • 23

Ugledni britanski vojni portal "Džejns" predstavio je srpsko oklopno vozilo "Lazar 3" ističući njegovu snažnu čeličnu šasiju, pogon na svih osam točkova kao i sofisticiranu modularnu balističku zaštitu.

Ne zna se koje je opasnije: Srpska 4 nova tipa naoružanja od kojih će strepeti Balkan (FOTO)

Foto: yugoimport.com Foto: yugoimport.com

Džejns (Jane's) navodi da vozilo ima moćan motor, automatski menjač, kao i mnoge druge modifikacije u odnosu na prethodnu verziju. Novine su razvijene na bazi prethodnog iskustva korisnika.

Posadu obično čine tri osobe – komandir, vozač i nišandžija, a pored njih moguće je smestiti još devet vojnika. Međutim, broj ljudi u vozilu zavisi od sistema naoružanja.

Foto: yugoimport.com Foto: yugoimport.com

Vozač i komandir se nalaze u prednjem delu vozila u koje ulaze kroz bočna vrata. I vozač i komandir imaju poklopac iznad svojih prostora, piše Janes.com.

Ukupna težina vozila je 26.000 kilograma, ali ako se uzmu u obzir buduće nadogradnje i opremanje težim naoružanjem, moguće je da težina bude i do 32.000 kilograma.

Printskrin Printskrin

Na osnovnu verziju "Lazara 3" moguće je ugraditi različite sisteme naoružanja.

"Lazar 3" je nedavno predstavljen i na sajmu naoružanja u Abu Dabiju gde je izazvao pažnju posetilaca. Tada su predstavnici srpske firme "Jugoimport SDPR" naveli da "Lazar 3" nudi bolji odnos kvaliteta i cene od finske "Patrije", koja se inače smatra najboljom u svojoj klasi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lira ...

    4. mart 2017 | 14:53

    Šiftari....stizemo....

  • Neko

    4. mart 2017 | 15:00

    I mi konja za trku imamo

  • Chicago

    4. mart 2017 | 15:03

    Sve je lepo i kvalitetno(valjda),ali ovi rtrovizori(ogledala)ko na fap 13.Pa zar nije bolke da su stavili neke kamerice ili makar neko manje ogledalo a ne ono sto strci ko barjak

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA