≫ 

Hrvatska poziva svoje građane da se upišu u vojnu evidenciju

Upis u vojnu evidenciju obvezni su da učine i hrvatski državljani koji borave u inostranstvu, u diplomatskoj misiji ili konzulatu države u kojoj borave, ističu iz MORH-a

  • 1

Hrvatsko Ministarstvo obrane pozvalo je danas sve hrvatske državljane rođene 1999. godine, kao i starija godišta, koji dosad nisu upisani u vojnu evidenciju, da se jave u područne odseke za poslove obrane prema mestu prebivališta.

Pitali su Hrvate da li su za vraćanje vojnog roka: Njihov odgovor iznenadiće mnoge

U saopštenju ministarstva se navodi da je reč o zakonskoj obvezi redovnog godišnjeg upisa u vojnu evidenciju.

Upozorava sa da je upis u vojni registar obaveza u skladu sa Zakonom o obrani za sve hrvatske državljanine - muškarce koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Hrvatske.

Upis u vojnu evidenciju obvezni su da učine i hrvatski državljani koji borave u inostranstvu, u diplomatskoj misiji ili konzulatu države u kojoj borave, ističu iz MORH-a.

Svi pozvani, bez obzira da li su dobili pojedinačni poziv ili ne, obavezni su da se odazovu upisu u vojnu evidenciju, a u slučaju sprečenosti moraju se javiti odseku za poslove odbrane ili svoj izostanak opravdati preko roditelja ili drugih članova uže porodice, navodi se u saopštenju.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbIN

    9. mart 2017 | 13:17

    Opet domobrani o vojsci sili o nasilju o egzodusu o genocidu . Imaju li oni sta ili koga pametnog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA