≫ 

Najtužnija priča u Srbiji: Na groblju beskućnika sahranjeni su Dragoslav i Verica. Njihova ljubav je pobedila smrt (FOTO)

- Otvorili smo vrata na silu. Prvo sam primetio da je ključ u bravi iznutra. Ležali su na podu, priljubljeni jedno uz drugo, ona potrbuške, on pored nje - pričao je komšija Živan Obradović

  • 5

Među gomilom grobova bez nadgrobnih spomenika na Kragujevačkom groblju Bozman, u posebnom delu rezervisanom mahom za beskućnike i N. N. lica - krije se grob koji čuva jednu od najlepših, ali i najtužnijih ljubavnih priča.

 

Jedina 2 groba u Srbiji kod kojih sveće uvek gore: U jednom je Momir, u drugom Rada. Njihova priča je jeziva (VIDEO)

 

KAKVA LJUBAVNA PRIČA! Penelopa je Odiseja čekala 20 godina, a ova neverovatna žena svog muža čak 68 (FOTO) (VIDEO)

 

Dragoslav (89) i Verica (87) Jeremić, posle šest decenija provedenih u braku, umrli su u istom danu. Verici je te 2012. godine pozlilo, pala je i umrla, potom je njen dragi legao pored nje i umro. Policija i komšije su ih našli tek nekoliko dana kasnije, kako leže na podu stana, držeći se za ruke.

 

Nisu imali dece, ali su se iskreno voleli. Kragujevčani pričaju da ni smrt nija mogla da ih rastavi. Penzionisana učiteljica i penzionisani opštinski službenik, sa pristojnim penzijama i ugledom među komšijama važili su za tihe ljude. Verica je nekoliko dana pre smrti doživela infarkt, a Dragoslav je nastavio da brine o njoj do samog kraja.

 

- Otvorili smo vrata na silu. Prvo sam primetio da je ključ u bravi iznutra. Ležali su na podu, priljubljeni jedno uz drugo, ona potrbuške, on pored nje. Žao nam ih je, bili su vrlo fini ljudi, kulturni... Prava gospoda. Voleli su se, međusobno se pazili i čuvali. Nisu hteli da im iko pomaže. Živeli su svoj život i tako ga, zajedno, i završili... - pričao je komšija Živan Obradović.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Bračni par je na opšte zaprepašćenje komšija sahranjen na groblju Bozman, a ne na Varoškom groblju, gde su, prema priči komšija, plaćali održavanje dva grobna mesta.

 

Na izdvojenoj parceli, usamljeno stoji nadgrobna ploča Dragoslava i Verice, a pored nekoliko grobova bez ili samo sa krstom. U vazni pored stoji buket plastičnog cveća, tek kao naznaka da na njih nisu baš svi zaboravili, piše 24sata.rs.

 

- Ove grobove retko ko obilazi, tu su korisnici socijalne pomoći sahranjeni. Dešava se da rodbina kasnije dođe i podigne spomenik, pa tu ima nekoliko nadgrobnih ploča - rekao je radnik na groblju.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MinaGogi

    14. mart 2017 | 12:49

    Dirljivo I tužno, pokoj im duši i večni mir. Kako li spavaju ti što su im ukrali i grobna mesta, pitam se, a koliko je tih lopova samo danas što im ništa sveto nije?!

  • Pedja

    14. mart 2017 | 13:11

    Sramota, neko je prodao njihova mesta.Najnehumanija pljacka!

  • Milan

    14. mart 2017 | 13:06

    Bogami da su bili bogati i imali para,imali bi rodbine dosta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA