Divne vesti iz Svilajnca: Za treće dete 30.000 dinara, za vantelesnu oplodnju pola miliona!

Pored pomoći bebama i ženama koje imaju problem sa rađanjem, odbornici su doneli i odluku da sa po 50.000 dinara pomogne studente koji imaju prosek ocena iznad devet

  • 4

Odbornci Skupštine opštine Svilajnac, odlučili su danas, da svako novorođeno dete u opštini ove godine dobije jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, svako treće 30.000 dinara i odborili po 500.000 dinara za pet vantelesnih oplodnji žena sa ovog područja.

Sjajne vesti za sve koji prirodnim putem ne mogu da postanu roditelji: Vantelesna oplodnja o trošku države do 42. godine života

Sredstva su obezbeđena u budžetu opštine za ovu godinu, rečeno je na sednici.

Pored pomoći bebama i ženama koje imaju problem sa rađanjem, odbornici su doneli i odluku da sa po 50.000 dinara pomogne studente koji imaju prosek ocena iznad devet.

Kao podsticaj preduzetništvu opština će finansirati kamatu za 50 preduzetnika, na iznos kredita do 300.000 dinara, odlučili su odbrnici.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, obavestio je odbornike da je završena rekonstrukcija Zdravstvene ambulante u selu Bobovu i sledeće nedelje će početi sa radom i da je raspisan tender za kapitalnu rekonstrukciju glavnih objekata Doma zdravlja u Svilajncu, gde se završetak radova očekuje do oktobra meseca.

On je odbornike podsetio da je u toku tender za radove na regulaciji reke Resave od sela Subotice do ušća u veliku Moravu, jedan od najvećih poslovnih poduhvata u opštini ove godine, i da se početak radova očekuje u junu mesecu.

Milanović je dodao i da su planirani veliki radovi na Gradskim bazenima, a u toku su, kako je rekao, završni dogovori oko sanacije osnovne škole u Crkvencu, koja je krajem prošle godine stradala u požaru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    14. mart 2017 | 19:18

    Lepo ovaj nas predsednik laze. To sto on prica ne finansira opstina nego republika slucajno sam jako dobro obavesten o tome!

  • AVRAM

    16. mart 2017 | 07:53

    Pre cetiri godine evropska komisija dala 3 miliona eura opstini svilajnac za izgradnju vodovodnih mreza ,pola je uradjeno pola nije Neznamo u cemu je problem???

  • AVRAM

    14. mart 2017 | 18:51

    Kad ce bre da se zavrsi taj vodovod po selima opstine svilajnac dve godine ga cekamo zapocet i tako zaboravljen osim toga pokidani kablovi za fiksne telefone i niko to ne popravlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA