≫ 

Dačić: Merkel se ne bi srela s nekim ko će izgubiti

Dačić, koji je i lider SPS, rekao je da Srbija ne sme da dozvoli da se na izborima desi greška, jer predstavljanje države mora da bude u sigurnim rukama

  • 5

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da sastanak premijera Aleksandra Vučića sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i poseta Sarajevu predstavljaju kontinuitet onoga što Srbija radi, te da se Merkelova nikada ne bi srela sa nekim za koga misli da neće pobediti na izborima.

 

Dačić: Vučić nije stranački kandidat, on je kandidat naroda

 

- Merkel sigurno zna da su u Srbiji izbori i sigurno se nikada ne bi srela sa nekim za koga misli da neće pobediti na izborima - rekao je za TV Pink Dačić.

 

Kako je naveo, sastanak Vučića i Merkelove je kontinuitet dobrih odnosa koji se sa njom neguje duži niz godina.

 

- Ti lični odnosi mnogo znače i prilikom donošenja važnih državnih odluka i zato je za nas od bitnog značaja da je nemačka promenila mišljenje o Srbiji - rekao je Dačić.

 

Dodao je da je bio svedok nemilih sastanaka sa Angelom Merkel za vreme vlasti Borisa Tadića.

 

Kako je naveo, sastanak Merkelove sa Tadićem i vladom Mirka Cvetković bio je jedan od najneprijatnihjih u njegovom životu zato što je Merkel bila veoma neprijatna, jer se Srbija ponašala potpuno drugačije od onoga što je dogovoreno.

 

Dogovoreno je bilo, na primer, da se poštuje odluka Međunarodnog suda pravde u Hagu, od kojeg je zatraženo savetodavno mišljenje o samoproglašenoj nezavinosti Kosova, a zatim je, kaže, mimo toga da li je Srbija uopšte dobro formulisala to pitanje, Vuk Jeremić kao tadasnji šef diplomatije podneo rezoluciju koja je bila na sasvim drugoj liniji.

 

To je Merkelovoj, prema njegovom objašnjenju, bio znak da ima posla sa ljudima koji ne stoje iza onoga što su dogovorili.

 

Baner, izbori 2017

 

Dačić, koji je i lider SPS, rekao je da Srbija ne sme da dozvoli da se na izborima desi greška, jer predstavljanje države mora da bude u sigurnim rukama.

 

Ukazao je da se programi drugih kandidata uglavnom svode na priču o Vučiću, te da njima zapravo smeta što je kandidat Vučić, a ne Tomislav Nikolić.

 

Nastup Saše Jankovića u Savamali bio je sav u znaku Vučića, primetio je Dačić i podsetio da je Janković okrivio Vučića za sve žrtve elementarnih nepogoda, žrtve u bombardovanju RTS-a i slično.

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Javohl

    19. mart 2017 | 11:50

    Вешт на речима, министар Дачић! Меркел се састаје с представником власти, а не с кандидатом на изборима!

  • Drug che

    19. mart 2017 | 15:20

    Jasta brate, samo glupi ljudi se sastaju sa kandidatima koji izgube izbore. Ima jedan sastao se sa Hilari.. Valjda zato sto je pametan...

  • Aleksandar

    19. mart 2017 | 12:46

    Merleleva unapred zna ko ce pobediti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA