≫ 

Rekordna zaplena: Ovako izgleda VIŠE OD TONE droge vredne 4 MILIONA EVRA! (FOTO) (VIDEO)

- Ozbiljnim i napornim radom ljudi iz Uprave kriminalističke policije u reonu između Novog Sada i Bačke Palanke zarobljena je ta kriminalna grupa koja je prevozila ovu količinu narkotika - rekao je Stefanović

  • 13

Policija je tokom protekle noći zaplenila više od jedne tone skanka saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, čija se vrednost procenjuje na oko četiri miliona evra. Tokom akcije uhapšeno je šest osoba.

 

PRESEČEN LANAC NARKOTIKA: Uhapšen sa 20 kilograma "skanka" (FOTO)

 

Stefanović je novinarima rekao je da je reč o rekordnoj zapleni, ne samo u Srbiji već i regionu.

 

Uhapšeni se sumnjiče da su zbog postojanja osnova sumnje da si izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, precizirano je u saopštenju MUP-a.

 

Uhapšeni su D.G. (49), koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, D.P. (37), D.I. (49), P.I. (26) i S.I. (41) iz Beograda, kao i V.K. (36) iz Novog Pazara.

 

Postoje osnovi sumnje da je D.G. organizovao kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova i Metohije, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske Unije.

 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

 

Foto: MUP

Foto: MUP

 

- Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističe policije, narkotici su zaplenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gde je i uhapšena kriminalna grupa koja je prevozila tu drogu - rekao je Stefanović.

 

Ministar je precizirao da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istakao da je ovo jedna od najvećih zaplena svih vremana i najveća pojedinačna zaplena narkotika u regionu.

 

Foto: MUP

Foto: MUP

 

- Ovo pokazuje da je Republika Srbija spremna da bude oslonac čitavog regiona u borbi protiv narkotrafikinga. Nastavljamo sa dobrim i uspešnim radom, sklonili smo tonu droge sa ulice od naše dece i time pokazali ozbiljnu posvećenost u borbi protiv ove vrste kriminala - naglasio je Stefanović.

 

Foto: MUP

Foto: MUP

 

- Ovo je jedna od najvećih zaplena svih vremena, a svakako u regionu najveća pojedinačna zaplena droge. To pokazuje da je Srbija spremna da bude oslonac čitavom regionu u borbi protv narko trafikinga - istakao je Stefanović.

 

Droga je, inače pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gde je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.

 

 

 

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @ KiKi

    20. mart 2017 | 13:39

    Pajtosi već angažovali advokate I već koliko sutra brane se sa slobode A posle nanogavica Bio bi belaj da su ukrali kokoške E tad robija ne gine

  • Srbin

    20. mart 2017 | 13:39

    Marihuana je lek!

  • Illuminati

    20. mart 2017 | 12:12

    Selo Obrovac kod Backe Palanke , u blizini Mladenova, Tovariseva, Gajdobre ;)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA