≫ 

FBI istraga je u toku: Istražuju moguće veze Trampovih saradnika sa Rusima i izbore (VIDEO)

Na pitanje da li je Rusija uspela da utiče na brojanje glasova u nizu saveznih država, odgovor je odričan...

  • 1

Zvaničnici iz FBI i NSA svedočili su ispred Odbora za obaveštajne službe vezano za navode da je Rusija imala učešća u predsedničkoj kampanji 2016. i navode pobednika tih izbora Donalda Trampa da je njegova kampanja bila špijunirana od strane Rusa.

Donald Tramp priznao: Putin je tvrd orah, ne znam šta on radi za Rusiju!

Direktor FBI-ja Džejms Komi potvrdio je da Biro istražuje "pokušaje ruskih vlasti da utiču na izbore u SAD 2016. godine, što uključuje i veze s Trampovim timom".

Komi je pred Odborom za obaveštajnu delatnost Predstavničkog doma američkog Kongresa rekao da je "detaljna istraga o tome u toku".

- Praksa nije da potvrđujemo postojanje neke istrage, ali u neobičnim okolnostima u kojima je to u javnom interesu sam dobio dozvolu Ministarstva pravde da potvrdim da FBI sprovodi ovu istragu - rekao je Komi.

Prethodno je direktor NSA Majk Rodžers rekao da je obaveštajna zajednica ranije zaključila da je Rusija pokušala da se meša u ishod izbora preko sajbernapada i da "nema promene u nivou sigurnosti u tu procenu".

Na pitanje članova Odbora da li je Rusija uspela da utiče na brojanje glasova u nizu saveznih država (Mičigen, Pensilvanija, Viskonsin, Florida, Severna Karolina, Ohajo), Rodžers je odgovorio odrično i dodao da "nema obaveštajnih podataka da je konačni broj glasova menjan".

- Uz poštovanje predsednikovih tvitova o tome da ga je prethodna administracija navodno prisluškivala, ja nemam informaciju koja bi podržala te tvitove - rekao je direktor FBI Džejms Komi tokom svedočenja u Kongresu SAD, prenosi AFP.

Isto stanovište, prema njegovim rečima, ima i ministarstvo pravde koje nadgleda FBI i druge agencije.

Komi je dodao da nijedan pojedinac ne može da naloži prisluškivanje nekog građanina Amerike, već da dozvolu za to daju sudovi posle rigoroznog procesa odlučivanja.

Pred komitetom Kongresa za obaveštajne poslove svedočio je i direktor NSA Majk Rodžers odbacio sugestiju Trampove administracije da je Nacionalne bezbednosne agencije (NSA) zatražila od britanske obaveštajne službe da špijunira predsednika SAD.

On je dodao da u potpunosti stoji iza izveštaja obaveštajne zajednce kada je reč o mešanju Rusije u američke izbore prošle godine.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krsta

    22. mart 2017 | 12:30

    Kao i uvek kada neko radi nešto što nije u interesse vodećih masona . Onda traže i nabacuje svašta ..ali i on je jedan od njih...ali za sada malo drugačije gleda ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA