≫ 

Deli otkaze: Ralf Loren zatvara radnju u Njujorku, na najelitnijoj lokaciji, zbog uštede od 140 miliona dolara!

Kompanija će takođe pristupiti restrukrturi digitalnog poslovanja i smanjenju radne snage u okviru plana uštede još 140 miliona dolara

  • 1

Vlasnik luksuznog modnog brenda Ralf Loren saopštio je da će zatvoriti svoju radnju na elitnoj lokaciji na Petoj aveniji, blizu "Tramp kule", i da će pristupiti restrukturi digitalnog poslovanja i smanjenju radne snage u okviru plana uštede još 140 miliona dolara, izveštava televizija CNBC.

 

Jedan od najvažnijih ljudi koji je uz Ralfa Lorena upravljao istoimenom kompanijom napustiće svoju poziciju uz pozamašnu otpremninu

 

Ovim je proširen plan godišnje štednje od 180 do 220 miliona dolara, koji je najavljen prošlog juna. Kompanija je tada objavila da će smanjiti otprilike osam odsto od ukupnog broja zaposlenih sa punim radnim vremenom, da će zatvoriti više od 50 prodavnica i fokusirati se na svoja tri osnovna brenda, među kojima je i marka "Polo".

 

Portparolka Ralfa Lorena nije odmah odgovorila na pitanje CNBC-a da li je odluka o zatvaranju prodavnice na Petoj aveniji vezana za poremećaje u radu zbog blizine "Tramp kule".

 

Zgrada je pod jakim merama obezbeđenja pošto je ta lokacija bila mesto protesta kako tokom predsedničke izborne kampanje, tako i posle izbora Donalda Trampa.

 

Kompanija "Tifani" je prošlog meseca saopštila da im je prodaja u najelitnijoj radnji u Njujorku pala za 11 posto za celu godinu, uključujuci pad od 7,0 procenata u četvrtom kvartalu. Reč je o prodavnici u okolini "Tramp kule", navodi TV stanica.

 

Pored zatvaranja niza prodavnica, Ralf Loren je objavio da će svoje e-poslovanje prebaciti na jeftiniju klaud platformu u saradnji s tehnološkom firmom "Salesforce", odnosno da neće razvijati sopstveni sistem kako je ranije planirao.

 

Iz firme nisu precizirali koliko će tačno radnih mesta ukinuti, a u junu prošle godine procenjivano je da će bez posla ostati oko 1.000 ljudi.

 

Nove najavljene mere će koštati kompaniju oko 370 miliona dolara, navodi se u saopštenju.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • EL...

    5. april 2017 | 11:37

    I u Monacu se prodaju JetSet Objekti , Brodovi , a Mafijsi i naši biznismeni kupuju ! Nole , seli se na vreme !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA