Radnici besni zbog otkaza i smanjenja plata: Zbog štrajka Alitalije ugašeno čak 60 odsto letova!

Ukidanje radnih mesta u gubitaškoj Alitaliji očekuje se već mesecima, navodi agencija Frans pres, dodajući da se 49 odsto udela Alitalije nalazi u rukama Etihad ervejza, koji je 2014. godine spasao Alitaliju bankrotstva

  • 2

Italijanska avio-kompanija Alitalija otkazala je danas 60 odsto svojih letova zbog 24-časovnog štrajka sindikata zaposlenih u toj avio-kompaniji.

Kako je Srbija otela Hrvatima let za Kinu: Jedan potez bio je dovoljan da samo iz Beograda put traje 8 sati!

Iz Alitalije, međutim, poručuju da su putnicima na usluzi veći avioni i da je 92 odsto putnika prebačeno na alternativne letove.

Zaposleni protestuju zbog ukidanja radnih mesta i smanjenja plata, što je, kako navodi agencija AP, deo planiranog reorganizovanja poslovanja posrnulog avio-prevoznika.

Predstavnici sindikata tvrde da tom planu nedostaje kredibilnost, i da se njime predviđaju samo kratkoročne uštede bez dugoročnih planova za rast poslovanja.

Zvaničnici italijanske vlade su se danas sastali sa italijanskim akcionarima, koji kontrolišu 51 odsto akcija u avio-kompaniji, kako bi se pronašlo rešenje za investiciju koja je potrebna za povratak kompanije na zdrave temelje.

Ukidanje radnih mesta u gubitaškoj Alitaliji očekuje se već mesecima, navodi agencija Frans pres, dodajući da se 49 odsto udela Alitalije nalazi u rukama Etihad ervejza, koji je 2014. godine spasao Alitaliju bankrotstva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • abc...d...

    5. april 2017 | 15:19

    Alitalija je deo Etihad grupe, nezadovljstvo ima opravdanje, sistem se lagano raspada, pacovi pokrali pa pobegli sa broda koji tone, ispaštaju pošteni radnici koji su ostali...

  • Бојке Кум

    5. april 2017 | 12:46

    Alitalia је најгора компанија на свету, губе путничке кофере, касне са летовима и нељубазни су. Избегавајте их у широком луку.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA