≫ 

Rašu Popova su 2014. godine napali dečaci da mu otmu pare: Evo šta je predobri Raša tada rekao, bez reči osude

Bio je to jedan divan čovek, čije reči nikad nećemo zaboraviti

  • 0

Raša Popov, srpski književnik, dugogodišnji televizijski novinar, zvezda dečje televizijske emisije "Fore i fazoni", koji je preminuo sinoć u 84. godini života, krajem oktobra 2014. godine je bio je žrtva maloletne braće koja su ga sačekala ispred ulaza u zgradu na Paliluli i zahtevali od njega da im da novac.

 

RAŠA POPOV: Ceo život sam posvetio deci, a sad sam doživeo da me tuku!

 

Roditelji napadača na Rašu Popova: Nisu krali, hteli da pomognu!

 

Rašao je posle tog incidenta rekao da su mu ostale traume, ali nije nijednog trenutka želeo da okrivljuje decu koja su u to vreme imala 10 i 11 godina.

 

- Prvo bih hteo da demantujem pisanja mnogih medija. Dečaci me nisu prebili, već su samo pokušali da me opljačkaju i nasilno upadnu u moj stan. Kako god, to je bilo traumatično iskustvo za mene, i nekoliko meseci posle toga sam imao traume... Možda ih još imam - rekao je tada Raša.

 

Na pitanje da li misli da ovaj dečak može da izađe na pravi put i postane dobar čovek odgovorio je:

 

– Pa, tako bi trebalo da bude, nadam se da će biti tako. Znate, tog dana kada su pokušali da upadnu u moj stan video sam da su to bila vrlo inteligentna deca.

 

RAŠA POPOV: Obožavam da slušam Cecu i Milicu Todorović (VIDEO)

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

Zanimljivo je da je jedan od dečaka nasilnika kasnije proglašen je za jednog od najboljih đaka u razredu koji pohađa, u školi koja pripada Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu.

 

Rašu su u međuvremenu zvali stanovnici njegovog rodnog Mokrina da se vrati kod njih rekavši ga tamo više vole nego u Beogradu, ali su mu se Beograđani odužili prošle godine.

 

Predsednik Gradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić posetio je jula 2016. Rašu  i uručio mu na poklon računar, kao znak pažnje i poštovanja opštine.

 

Kako je navedeno, veliki dečji pisac i jedan od najpoznatijih stanovnika Palilule, srdačno je dočekao goste, zahvalio i rekao da mu je drago da je predsednik opštine mlad čovek i da je uvek verovao da su mladi daleko od svega “zimogrožljivog i sebičnog”.

 

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

 

– Dok sam bio mlađi uvek sam govorio, ja sam iz Mokrina, ali sad počinjem sve češće da govorim, ja sam iz Mokrina i iz Palilule. To su ta dva velika sela koja jako uvažavam, jer sam eto tu zamahao krilima – rekao je Popov.

 

Jovičić je, uručujući kompjuter, rekao da je do posete i došlo nakon saznanja da je piscu njegov neispravan i istakao da smatra da je Popov mnogo uradio za sve i da će Palilula biti sve vreme uz njega.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA