Ninoslav i Đorđe pošli u avanturu života: "Jugić" od 27 godina treba da pređe 20.000 kilometara (FOTO)

- Obećali smo našim prijateljima da se tokom dva meseca nećemo brijati i nadam se da će nas prepoznati kada se vratimo nakon 60 dana - rekao je Ninoslav

  • 21

Na dalek put od 20.000 kilometara do Mongolije, danas su se uputila dva mlada Bečejca Ninoslav Trajković i Đorđe Ilčešin. Sa glavne autobuske stanice iz rodnog Bečeja ova dva mladića su pre nekoliko sati u automobilu marke "jugo" krenuli u neobičnu avanturu tokom koje će sa "jugićem" starim 27 godina preći oko 14 zemalja istočne Evrope i Azije.

 

Neobična avantura dva Bečejca: Ninoslav i Đorđe “jugićem” kreću na put od 20.000 kilometara do MONGOLIJE! (FOTO)

 

O NJIMA BRUJE DRUŠTVENE MREŽE: Vrščani biciklima prešli 4.000 kilometara, imali dovoljno jak motiv! (FOTO)

 

O avanturističkom poduhvatu o kojem je bilo reči na našem portalu, mladići su se odlučili iz krajnje humanitarnih razloga. Kako bi pomogli Prihvatilištu za napuštene životinje u Bečeju, ali i kako bi promovisali humanitarni rad mladih željnih novih avanturističkih putovanja, mladi Bečejci uprkos hladnom vremenu otisnuli su se na dalek put.

 

U pratnji porodice, prijatelja i svih onih koji su akciju podržali, Ninoslav i Đorđe su pred početak puta uputili veliku zahvalnost svima za pruženu podršku:

 

Foto: Privatna arhiva/ Ninoslav Trajković

Foto: Privatna arhiva/ Ninoslav Trajković

 

- Ovo je velika životna avantura u kojoj ćemo za 60 dana pokušati da pređemo neverovatnih 20.000 kilometara. Došao je i ovaj veliki dan, kao što vidite svi su ovde sa nama, porodica i prijatelji, sponzori i svi oni koji veruju u nas - izjavio je za Telegraf Đorđe Ilčešin (23).

 

Ninoslav Trajković (23), kaže da nije verovao da će ideja prerasti u ozbiljan projekat koji za cilj ima da promoviše humanitaran rad mladih ljudi željnih novih avanturističkih poduhvata:

 

- Auto je spreman, zahvaljujući našem prijatelju automehaničaru "jugić" je prošao kompletnu tehničku kontrolu. Obećali smo našim prijateljima da se tokom dva meseca nećemo brijati i nadam se da će nas prepoznati kada se vratimo nakon 60 dana - rekao je Ninoslav.

 

Foto: Dalibor Prodanović

Foto: Dalibor Prodanović

 

Najbliži članovi porodice Ilčešin i Trajković kažu, da u početku nisu verovali da je reč o ozbiljnom projektu, ali vremenom kako je ideja dobijala sve veći značaj i njihova podrška je bivala sve sigurnija.

 

Iz rodnog Bečeja, dvojica studenata Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu put nastavljaju preko Mađarske, Slovačke, pa zatim Poljske, sve do Ukrajine, Belorusije, Rusije i Mongolije. Ruta kojom će se vraćati je od Mongolije, Kazahstana, Uzbekistana, Azerbejdžana, Gruzije, Turske, Bugarske, preko Rumunije, pa do rodne Srbije.

 

Foto: Dalibor Prodanović

Foto: Dalibor Prodanović

 

Na putu koji je još uvek nepoznanica za dva hrabra Bečejca, kažu da će im verovatno nedostajati srpka hrana, ali da je upravo i to smisao putovanja, okusiti novi kulturu, duh i običaje drugih naroda, a istovremeno promovisati Srbiju. Tokom putovanja Đorđe i Ninoslav biće gosti lokalnim udruženjima i pojedincima koji su putem društvene mreže Fejsbuka podržali njihovu grupu "Adventure team Yes we Khan. Genghis Khan".

 

O impresijama i utiscima sa putovanja Bečejci će putem svoje grupe redovno obaveštavati svoje pratioce, do tada porodica i prijatelji su mladim avanturistima poželeli srećan put , a policijska "fića" ispratila je Bečejce sa nadom da će "jugić" izdržati neverovatnih 20.000 kilometara.

 

Daljinac baner

 

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gagili

    21. april 2017 | 09:38

    Srećno momci!!!

  • Pink panter

    21. april 2017 | 08:21

    Srećan put i mirno more

  • Шејтан

    21. april 2017 | 09:26

    Момци нека Вас Бог чува, срећан и успешан пут, да нам се живи и здрави вратите, нека Југић послужи сврси...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA